Ο Θεοδωράκης στα γραφεία της Athens Voice -«Είμαστε όλοι απέναντι και πρέπει να το δείξουμε» [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Θεοδωράκης στα γραφεία της Athens Voice -«Είμαστε όλοι απέναντι και πρέπει να το δείξουμε» [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα καμμένα γραφεία της Athens Voice βρέθηκε την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να ξεκαθαρίζει ότι άπαντες πρέπει να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και κινήσεις και να το δείχνει.


Ο Θεοδωράκης μεταξύ άλλων σχολίασε «Δε νομίζω ότι είναι μια φωτιά με στόχο την Athens Voice. Αν ήταν σε αυτό το δρόμο- σε έναν αφύλακτο δρόμο- μια άλλη εφημερίδα πιθανόν να καίγανε μια άλλη εφημερίδα. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι κάνουν διακρίσεις αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ήταν στόχος η Athens Voice. Στόχος ήταν μια εφημερίδα και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Νομίζω ότι είμαστε όλοι απέναντι και πρέπει να το δείξουμε. Όλοι οι πολίτες, όλα τα κόμματα και κυρίως και η αριστερά που υποτίθεται ότι έχει βληθεί από αυτές τις συμπεριφορές στο παρελθόν, θα πρέπει να είναι πολύ επιθετική και απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι με ένα στουπί και λίγη βενζίνη μπορούν να κάνουν πολιτική. Ε.. δε θα κάνουν!»

Ο Θεοδωράκης στα γραφεία της Athens Voice -«Είμαστε όλοι απέναντι και πρέπει να το δείξουμε» [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Η ΠΟΕΣΥ για την εμπρηστική επίθεση

Οι επιθέσεις, σαν την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της «Athens Voice», αποσκοπούν στην υπονόμευση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εκφράζονται ελεύθερα και να εργάζονται με ασφάλεια, τονίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ένωσης Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας και θυμίζει ότι «οι επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων του Τύπου, στρέφονται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας».

«Η βία δεν μπορεί να περιορίσει την ελευθερία λόγου και έκφρασης, η δε ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις σημαίνει ταύτιση με το σκοταδιστικό κομμάτι της κοινωνίας, που ευθύνεται για τον ευτελισμό των δημοκρατικών μας αξιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

Η Ομοσπονδία διακηρύσσει ότι «οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται και η ελευθερία του Τύπου δεν απειλείται από θρασύδειλες επιθέσεις».

Ταυτόχρονα, «απαιτεί την εξάλειψη των φαινομένων βίας σε βάρος των συναδέλφων τα οποία επαναλαμβάνονται, ενώ οι υπαίτιοι παραμένουν ατιμώρητοι. Αν επιδιώκουμε μια κοινωνία δίκαιη και ευνομούμενη, πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως ο νόμος, να συλληφθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ