Η Ελληνίδα... Ζούκερμπεργκ -Εφτιαξε το δικό της κοινωνικό δίκτυο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ελληνίδα... Ζούκερμπεργκ -Εφτιαξε το δικό της κοινωνικό δίκτυο [εικόνες]

Useum: Το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο που ενώνει εικαστικούς από όλο τον κόσμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρωτότυπη ιδέα Ελληνίδας φοιτήτριας, έγινε η αφορμή για να δημιουργηθεί το πιο πετυχημένο κοινωνικό δίκτυο για εικαστικούς από όλο τον κόσμο, το οποίο μάλιστα κέρδισε και το βραβείο καινοτομίας της Microsoft.

Η 27χρονη Φωτεινή Βαλεόντη ενώ έκανε το διδακτορικό της στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα στο UCL, πάνω στις νέες τεχνολογίες και τα μουσεία, παρατήρησε ότι δεν υπήρχε καμία ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα στην οποία θα μπορούσε να απευθυνθεί όταν ήθελε να αναζητήσει έναν πίνακα ή το βιογραφικό ενός καλλιτέχνη.

Ετσι αποφάσισε να δημιουργήσει το USEUM και με τη βοήθεια των χρηστών να φτιάξει μακροπρόθεσμα μια βάση αναφοράς για πίνακες, καλλιτέχνες και άλλα στοιχεία για την παγκόσμια ιστορία της Τέχνης.

Η προσπάθεια της ξεκίνησε το 2012 και μέσα σε δύο μόλις μήνες λειτουργίας κατέλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft "Athens Startup Weekend", λαμβάνοντας παράλληλα χρηματοδότηση 140.000 ευρώαπό ιδιώτες επενδυτές, ενώ όπως αναφέρει «μέχρι και σήμερα μας στηρίζει το UCL Advances με διάφορες παροχές, όπως για παράδειγμα νομικές συμβουλές και παραχώρηση αιθουσών δεξιώσεων».

Αυτή τη στιγμή, μπαίνοντας στο site, ο επισκέπτης βρίσκει 15.000 πίνακες από περισσότερους από 1.300 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες, η δουλειά της Φωτεινής επικεντρώνεται στο USEUM Shop και στην ενεργοποίηση νέων μηχανισμών όπως για παράδειγμα το «Αίτημα για δημιουργία προϊόντων», όπου μπορεί κανείς να ζητήσει να δημιουργηθεί αντικείμενο προς πώληση για οποιοδήποτε έργο υπάρχει στο USEUM και η ομάδα αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τον δημιουργό ή τον δικαιούχο και να κατασκευάσει τον καμβά ή την κούπα που ζητήθηκε.

Η Ελληνίδα... Ζούκερμπεργκ -Εφτιαξε το δικό της κοινωνικό δίκτυο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Ελληνίδα... Ζούκερμπεργκ -Εφτιαξε το δικό της κοινωνικό δίκτυο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Ελληνίδα... Ζούκερμπεργκ -Εφτιαξε το δικό της κοινωνικό δίκτυο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ