Ταυτοποίησαν δύο οπαδούς του ΟΦΗ για το φόνο του 21χρονου - iefimerida.gr

Ταυτοποίησαν δύο οπαδούς του ΟΦΗ για το φόνο του 21χρονου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους δύο δράστες της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια της Κρήτης ο οποίος μαχαιρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια του ραντεβού-θανάτου οπαδών του ΟΦΗ με άλλους του Παναθηναϊκού και του Ηροδότου, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για τους δράστες, όμως χρειάζονται αδιάσειστα στοιχεία για να αποδειχθεί η εμπλοκή τους στη δολοφονία». Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν επιβαρυντικές καταθέσεις για τα δύο άτομα που φέρονται να μαχαίρωσαν τον άτυχο Ρουσάκη. Οι αρχές, ωστόσο, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη ποιο ακριβώς ρόλο είχε ο καθένας στη δολοφονία του άτυχου 21χρονου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα άτομα αυτά είναι γνωστά στις Αρχές ως πρωταγωνιστές σε επεισόδια του παρελθόντος.

Πρόκειται για έναν 21χρονο και έναν 24χρονο από το Ηράκλειο, οι οποίοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο - και όλα τα «παρελκόμενα» - ως οπαδοί του ΟΦΗ. Και οι δύο φέρονται να μαχαίρωσαν τον άτυχο Γιάννη, με δύο διαφορετικά μαχαίρια.
Οι συγκεκριμένοι θεωρούνται από τις Αρχές ως οι φυσικοί αυτουργοί της άγριας δολοφονίας και είναι γνωστοί με τα παρατσούκλια τους. Για τον ένα μάλιστα εκ των φερόμενων ως φυσικών
αυτουργών της δολοφονίας, ηλικίας 24 ετών, είχε σχηματιστεί δικογραφία τόσο για τη συμμετοχή του στα σοβαρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί με αφορμή τον υποβιβασμό του ΟΦΗ, όσο και για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει στην περιοχή της Θερίσου εναντίον αλλοδαπών.
Επίσης αναζητείται από την Αστυνομία οπαδός του Παναθηναϊκού που διαμένει στα Μάλια, διακατέχεται από ακροδεξιές πεποιθήσεις και έχει χαρακτηριστικό τατουάζ στο σώμα του. Ο συγκεκριμένος οπαδός όπως έλεγαν αστυνομικοί «οργάνωνε» τις συμπλοκές μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του επίσημου ΟΦΗ, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των οπαδών του θεωρείται θέμα τιμής η σύλληψη των δραστών οι οποίοι με την ενέργειά τους αυτή έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα η οποία προσπαθεί πολύ σκληρά εδώ και πολλούς μήνες να ορθοποδήσει.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η επίσημη ΠΑΕ, ούτε και το γεγονός ότι αποφασίστηκε αμέσως η επανατοποθέτηση του πορτραίτου του Θόδωρου Βαρδινογιάννη στη θύρα 2 του γηπέδου της Ηρακλειώτικης ομάδας, από όπου ορισμένοι το κατέβασαν αμέσως μετά τη φονική επίθεση στον 21χρονο.

Να σημειωθεί ότι η φονική επίθεση έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών και καταδικαστικών δηλώσεων από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων, οι οποίοι -όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης- επισημαίνουν ότι πρέπει να απομονωθούν τα φαιστικά εκείνα στοιχεία που έχουν εισέλθει στις τάξεις των Ομιλιτών (σ.σ. ο βασικός πυρήνας των οπαδών του ΟΦΗ) και με τις πράξεις τους αμαυρώνουν την ιστορία της ομάδας.

Πηγή Cretalive.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ