Χάος σε πτήση της Air France -Επιβάτες ούρλιαζαν από το φόβο, έλεγαν φωναχτά προσευχές, αγκαλιάζονταν μεταξύ τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Χάος σε πτήση της Air France -Επιβάτες ούρλιαζαν από το φόβο, έλεγαν φωναχτά προσευχές, αγκαλιάζονταν μεταξύ τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στιγμές αγωνίες έζησαν οι 484 επιβάτες και το πλήρωμα πτήσης της Air France που πετούσε από το Παρίσι προς τη Νέα Υόρκη. Καθώς το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από τη Βρετανία έπεσε σε δυνατές αναταράξεις και έχασε απότομα ύψος με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους επιβαίνοντες.

Επιβάτες ούρλιαζαν από τον τρόμο, αγκαλιάζονταν με ξένους και προσεύχονταν δυνατά, σημειώνει η Daily Mail. Μάλιστα, από τις αναταράξεις τραυματίστηκαν και τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Εικόνα μέσα από το αεροπλάνο που πόσταρε επιβάτης

Το περιστατικό συνέβη καθώς το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία, μια ώρα αφότου είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού.

Ενας από τους επιβάτες, μιλώντας στη Daily Mail ανέφερε ότι οι αναταράξεις «χτύπησαν» το αεροσκάφος ξαφνικά, την ώρα που οι αεροσυνοδοί σέρβιραν ποτά και κράτησαν ένα λεπτό, περίπου. Λίγα λεπτά αργότερα, πάντως, ο πιλότος του Airbus A380 ανακοίνωνε ότι η πτήση θα επιστρέψει στο Παρίσι.

Το αεροπλάνο μετά την επιστροφή του στο Παρίσι

«Ταξιδεύω σε όλη μου τη ζωή. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναζήσει», είπε κάποιος άλλος επιβάτης. «Για κάποια στιγμή δεν νιώθαμε το βάρος μας και μετά νιώθαμε σαν κάποιος να μας εκτόξευε. Οι επιβάτες προσεύχονταν δυνατά. Ενας κύριος δίπλα μου απήγγειλε μουσουλμανικές προσευχές, ένα μωρό έκλαιγε δυνατά. Ολα αυτά συνέθεταν ένα σκηνικό πανικού. Ενστικτωδώς ο ένας έπιανε τα χέρια του άλλου. Φαινόταν σαν να ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Οι δυνατέ ριπές ανέμου μας χτύπησαν χωρίς προειδοποίηση. Ο πιλότος μας είχε πει λίγο πριν ότι θα ήταν ένα ήρεμο ταξίδι χωρίς καιρικά προβλήματα. Δεκαπέντε λεπτά μετά τις αναταράξεις ο πιλότος μας ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να γυρίσουμε στο Παρίσι καθώς τέσσερις αεροσυνοδοί είχαν τραυματιστεί και θα έπρεπε να πάνε στο νοσοκομείο», προσέθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια το αεροπλάνο έπεσε σε αναταράξεις λόγω του ρεύματος που δημιούργησε αεροπλάνο που προπορευόταν του δικού τους.

Το Airbus A380 προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Παρισιού και η εταιρεία με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε το περιστατικό καθώς και τον τραυματισμό των τεσσάρων μελών του πληρώματος.

Οι αεροσυνοδοί αν και αρχικά πίστευαν ότι είχαν υποστεί διάσειση αποδείχθηκε ότι έφεραν μόνο κάποιους μώλωπες προφανώς από τα χτυπήματα στο εσωτερικό του αεροπλάνου.

Η προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Παρισιού

Η διαδρομή που ακολούθησε το αεροπλάνο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πτήση Air France αεροπλάνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ