Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προκαλεί: Εχουν δικαιώματα στα ενεργειακά αποθέματα και οι Τουρκοκύπριοι - iefimerida.gr

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προκαλεί: Εχουν δικαιώματα στα ενεργειακά αποθέματα και οι Τουρκοκύπριοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με λεοντή πρόβατος εμφανίζεται η Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι η Αγκυρα επιδιώκει να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο αλλά, ταυτόχρονα, να δηλώνει προκλητικά ότι και το ψευδοκράτος της Κύπρου έχει δικαιώματα στα ενεργειακά αποθέματα της ΑΟΖ.
Ταυτόχρονα αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της ελληνοκυπριακής πλευράς την ώρα που ο Ελληνας Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, μεταβαίνουν στη Λευκωσία.

Κατά την διαρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο Μ. Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι «τόσο η ελληνοκυπριακή, όσο κι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν δικαιώματα στα ενεργειακά αποθέματα, που μπορεί να βρεθούν γύρω από την Κύπρο».

Επέρριψε την ευθύνη στη Λευκωσία, υποστηρίζοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «παρακολουθεί τα μέτρα μας σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο μονόπλευρα», ενώ επεδίωξε να εμφανίσει την Αγκυρα ως υπέρμαχο της ηρεμίας στην περιοχή, ισχυριζόμενος ότι «συνεχίζονται οι επαφές με την Ελλάδα για την αποφυγή κλιμάκωσης στην ανατολική Μεσόγειο».

Επέκρινε δε, την αποχώρηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη από τις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού ισχυριζόμενος ότι «δημιουργεί αμφιβολίες για την ειλικρίνεια της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ