Τις παραιτήσεις του ΔΣ και της διεύθυνσης του ΕΜΣΤ ζήτησε ο Τασούλας -Ολες οι πληροφορίες για την επόμενη μέρα - iefimerida.gr

Τις παραιτήσεις του ΔΣ και της διεύθυνσης του ΕΜΣΤ ζήτησε ο Τασούλας -Ολες οι πληροφορίες για την επόμενη μέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένη να κόψει το γόρδιο δεσμό του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) δήλωνε τις τελευταίες μέρες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Η αρχή του τέλους ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και κορυφώθηκε το πρωί της Πέμπτης, καθώς ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας ζήτησε την παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ τους ΕΜΣΤ αλλά και της διευθύντριας του μουσείου Αννας Καφέτση.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως δεν αποκλείεται κάποιοι εξ αυτών να επιστρέψουν στη σύνθεση της ηγετικής ομάδας του ΕΜΣΤ, που παραμένει κλειστό παρά τις δεσμεύσεις ότι θα άνοιγε τον περασμένο Μάιο εν μέσω της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα μέλη του ΔΣ και η διευθύντρια έχουν περιθώριο ολιγων ημερών για να καταθέσουν την παραίτησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η Αννα Καφέτση δεν προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή της καθώς δεν της αποδίδεται κάτι μεμπτό για να φύγει από το μουσείο και θα είναι επιλογή του υπουργού να την αποπέμψει ο ίδιος αν επιθυμεί. Θυμίζουμε ότι η θητεία της λήγει το 2016.

Ο υπουργός ζήτησε τώρα τις παραιτήσεις, αφού είναι έτοιμος για τα πρόσωπα της επόμενης μέρας που ελπίζει πως θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην πολυπόθητη λειτουργία του μουσείου. Δεν έγινε γνωστό αν κάποια πρόσωπα θα επιστρέψουν στη σύνθεση της νέας ομάδας, όμως πηγές αναφέρουν πως μάλλον πάμε για ολοκληρωτική αλλαγή του τοπίου με νέα πρόσωπα. «Συνήθως δεν φταίει μόνο ένας», είναι το επιχείρημα. Τα νέα πρόσωπα θα κληθούν να ενημερωθούν για την Οδύσσεια του Μουσείου και να έχουν τα αντανακλαστικά και τις γνώσεις να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να οδηγήσουν στα θυρανοίξια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ