Οι πολύχρωμες νταλίκες της Ινδίας: Οταν το μεροκάματο μετριέται σε χιλιόμετρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι πολύχρωμες νταλίκες της Ινδίας: Οταν το μεροκάματο μετριέται σε χιλιόμετρα [εικόνες]

Οι πολύχρωμες νταλίκες της Ινδίας: Οταν το μεροκάματο μετριέται σε χιλιόμετρα [ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φωτογραφίες του Νταν Εκστέιν με τα εντυπωσιακά φορτηγά στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ινδίας, δίνουν μία διαφορετική πολύχρωμη εικόνα της χώρας.

Το έργο του Εκστέιν περιλαμβάνεται στο άλμπουμ του «Κορνάρετε Παρακαλώ» και παρουσιάζει τη ζωή και τη συντροφικότητα των διαφόρων οδηγών από όλες τις περιοχές της Ινδίας, που έχουν ως κοινή πρακτική τον πολύχρωμο και εντυπωσιακό στολισμό των φορτηγών τους.

Το όνομα του άλμπουμ προέρχεται από την πιο συνηθισμένη έκφραση που ακούγεται στους δρόμους της Ινδίας και είναι γραμμένη ακόμα και πίσω από τα φορτηγά: «κορνάρετε παρακαλώ» γιατί με τόση κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά μήκος των εθνικών οδών, τα μικρά αυτοκίνητα δυσκολεύονται να προσπεράσουν με ασφάλεια τα φορτηγά αν δεν κορνάρουν.

Κάθε φορτηγό αντανακλά τη μοναδική προσωπικότητα του οδηγού και οι οδηγοί προσθέτουν τα δικά τους διακοσμητικά, τα στολίζουν με γιρλάντες, εικονίσματα και αυτοκόλλητα. Μοσχολέμονα, τσίλι, καρύδες και σανδάλια δεμένα στον προφυλακτήρα είναι φυλαχτά που φέρνουν τύχη και διώχνουν το κακό. Μάλιστα υπάρχουν πωλητές κατά μήκος των εθνικών οδών και σε στάσεις φορτηγών που πουλάνε διάφορα διακοσμητικά για τα φορτηγά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ