Τραπεζικό «κανόνι»: Πτώχευσε η επενδυτική εταιρεία του Στρος Καν μετά την αυτοκτονία του συνεργάτη του - iefimerida.gr

Τραπεζικό «κανόνι»: Πτώχευσε η επενδυτική εταιρεία του Στρος Καν μετά την αυτοκτονία του συνεργάτη του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πτώχευση κήρυξε την Τετάρτη η επενδυτική εταιρεία LSK Partners στην κεφαλή της οποίας βρέθηκε για αρκετούς μήνες ο Ντομινίκ Στρος Καν.Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, με τα γνωστά προβλήματα με τη Δικαιοσύνη, είχε αποκτήσει μερίδιο 15% στην εταιρεία την περασμένη χρονιά και είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, αποχώρησε από αυτήν τρεις ημέρες πριν την αυτοκτονία του συνεργάτη του Τιερί Λεν, ο οποίος έπεσε από κτίριο στο Τελ Αβίβ.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάρτιο ότι θέλει να εκμεταλευτεί τις οικονομικές γνώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν και να ξεκινήσει ένα hedge fund 2 δισ. δολαρίων.

Οι εξελίξεις, ωστόσο, ήταν ραγδαίες, καθώς, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αποχώρησε από την τράπεζα στις 20 Οκτωβρίου, στις 23 αυτοκτόνησε ο Λεν και σήμερα, 5 Νοεμβρίου, η εταιρεία βάρεσε «κανόνι».

Η μυστηριώδης αυτοκτονία στο Τελ Αβίβ και το χρηματιστηριακό σκάνδαλο

Ο Τιερί Λέν, έδωσε τέλος στη ζωή του στςι 23 Οκτωβρίου πηδώντας από τον 23ο όροφο ουρανοξύστη και αμέσως άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το βήμα.

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι ο Λεν βρισκόταν σε διαμάχη με έναν Ελβετό διαχειριστή κεφαλαίων ο οποίος κατηγορούσε την LSK οτι προχώρησε σε μη εγκεκριμένες συναλλαγές με τα χρήματά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ