Ντοκουμέντο από τις προκλητικές κινήσεις του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ντοκουμέντο από τις προκλητικές κινήσεις του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ [βίντεο]

Ντοκουμέντο από τις προκλητικές κινήσεις του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ [βίν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καρέ- καρέ κατέγραψε τηλεοπτικό συνεργείο τις προκλητικές κινήσεις του «Μπαρμπαρός» που έχει εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ, διεξάγοντας έρευνες. Το συνεργείο του τουρκικού καναλιού NTV βρέθηκε στο κατάστρωμα της φρεγάτας Gelibolu, η οποία συνοδεύει το σεισμογραφικό σκάφος.

Ρόλος της φρεγάτας είναι να μην επιτρέπει ουσιαστικά σε κανένα πλοίο να πλησιάσει το «Μπαρμπαρός», ενώ στο βίντεο ένας Τούρκος αξιωματικός εξηγεί στον ρεπόρτερ ότι τα υπόλοιπα πλοία πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 3 ναυτικά μίλια από τις δύο πλευρές του σεισμογραφικού και 6 μίλια από την πρύμνη του.

Μάλιστα, σε κάποιο από τα πλάνα δίνονται οδηγίες σε τουρκικό εμπορικό πλοίο να αλλάξει πορεία προκειμένου να μην πλησιάσει το «Μπαρμπαρός», ενώ ένα ελικόπτερο ελέγχει την κατάσταση από τον αέρα.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις κυπριακή ΑΟΖ Μπαρμπαρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ