Χαρδούβελης: Η νέα μας σχέση με τους εταίρους -Εποπτεία 6-12 μήνες από ΕΕ και ΔΝΤ όταν βγούμε από το μνημόνιο - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Η νέα μας σχέση με τους εταίρους -Εποπτεία 6-12 μήνες από ΕΕ και ΔΝΤ όταν βγούμε από το μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αποκάλυψε το πώς θα είναι η κατάσταση στη χώρα, μετά την περίφημη «έξοδο από το Μνημόνιο» για την οποία κόπτεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο πρακτορείο Reuters, στην Ελλάδα θα υπάρξει μια ενδιάμεση μεταβατική περίοδος περιορισμένης εποπτείας από την Ευρωπαϊκη Ενωση και το ΔΝΤ, διάρκειας έξι έως 12 μηνών, χωρίς την τρέχουσα "μικρο-διαχείριση" από τους δανειστές».

Αυτό που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Οικονομικών είναι το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας με τη μορφή πιστωτικής γραμμής στήριξης, στο οποίο θα μπορεί να έχει πρόσβαση κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, που θα διαρκέσει από τουλάχιστον έξι έως 12 μήνες και θα διέπεται από πολύ ελαφρύτερη εποπτεία σε σχέση με το παρελθόν.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων της. Μπορεί να μην είναι συνοδηγοί στο αυτοκίνητο, αλλά θα είναι ασφαλείς στο πίσω κάθισμα και εσύ θα έχεις έναν προφυλακτήρα, ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό να μπορέσεις να αντλήσεις κεφάλαια» είπε χαρακτηριστικά.

Οι λεπτομέρειες της εξόδου και η συμφωνία για την πιστωτική γραμμή θα εξεταστούν στο Eurogroup της Πέμπτης και όπως διευκρίνισε ο Γκ. Χαρδούβελης «η πιστωτική γραμμή θα μοιάζει με την ενισχυμένη γραμμή πίστωσης (ECCL) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέλη της ευρωζώνης από τον ESM, χωρίς όμως τους όρους του Μνημονίου».

Το σχόλιο του Reuters είναι πως «η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι μια τέτοια συμφωνία εξόδου θα την ενισχύσει πολιτικά αλλά και την χώρα έναντι των αγορών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ