Παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας -Για απιστία - iefimerida.gr

Παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας -Για απιστία

Παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας -Για απιστία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώλιο έδειξε ο εισαγγελέας Εφετών, Μανώλης Δράκος, στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτης ζητώντας, με πρότασή του στο συβμούλιο Εφετών την παραπομπή του για το αδίκημα της απιστίας που αφορά στους χειρισμούς του με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας ζητεί την απαλλαγή του κ. Διώτη για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου αδίκημα που σχετίζεται με την αντιγραφή του περίφημου usb stick που περιείχε τη λίστα με τα ονόματα των καταθετών.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας Εφετών προτείνει την απαλλαγή από την κατηγορία του προκατόχου του Γιάννη Διώτη Γιάννη Καπελέρη κρίνοντας ότι ο Καπελέρης δεν είχε λάβει ποτέ επισήμως όλη τη λίστα παρά μόνο μερικά ονόματα και πως δεν είχε λάβει ποτέ εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

Ο εισαγγελέας για τον κ. Διώτη κρίνει ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσει πληροφορίες α[πό την λίστα και δεν το έκανε.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης είχε εκφράσει την άποψη ως νομικός ότι η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής.

Τον τελευταίο λόγο τώρα θα τον έχει το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμά του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ