Ντάισελμπλουμ: Το πρωί έγραφε άλλα και το απόγευμα διέψευσε τον εαυτό του - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Το πρωί έγραφε άλλα και το απόγευμα διέψευσε τον εαυτό του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε στροφή 180 μοιρών αναγκάστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ που... αυτοδιαψεύσθηκε λέγοντας ότι δεν ισχύει πως θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης, παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος χρηματοδότησης. Η εκπρόσωπος τύπου του, Σιμόν Μπουατέλ, διευκρίνισε ότι «το θεμα της παράτασης του υφιστάμενου προγραμματος δεν θα συζητηθεί αύριο. Στο αυριανό Eurogroup θα γίνει μία πρωτη συζήτηση για τις επιλογες που έχει η Ελλάδα με την λήξη του τωρινού προγράμματος στο τέλος του έτους».

Το θέμα ανέκυψε καθώς σε έγγραφο που έστειλε ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ στη Βουλή της Ολλανδίας αναφέρει: «Το Εurogroup θα αποφανθεί σχετικά με την εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος δανεισμού της Ελλάδας. Πιθανώς θα συζητηθεί και η συνέχιση του σημερινού προγράμματος του EFSF. Μια πιθανή συνέχιση του σημερινού προγράμματος θα εξαρτηθεί και από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματαγορές. Σε αυτό το Εurogroup δεν προβλέπεται η λήψη σχετικής απόφασης.

Στην παράγραφο για το θέμα της Ελλάδας επισημαίνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν την πορεία της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος και δεν θα ληφθεί καμία απόφαση.

Ακόμη, γίνεται λόγος για την πρώτη αποστολή της τρόικας που ολοκληρώθηκε στις 8 Οκτωβρίου και επισημαίνεται ότι η τρόικα «θα επιστρέψει σύντομα» στην Αθήνα για να συνεχίσει την εξέταση προόδου. «Αυτή η δόση (σ.σ.: 1,9 δισ. από τον EFSF) θα καταβληθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής» και μετά από «μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα για την εφαρμογή του μνημονίου».

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών

Καμία αναφορά για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος δεν έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, όπως ο ίδιος αποσαφήνισε στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους.

Ο κ. Ντεϊσελμπλούμ αναφέρθηκε για τη φάση μετά το τρέχον πρόγραμμα, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Όσοι, συνεπώς, οικοδομούν σενάρια σε λανθασμένη βάση, προκαλούν ζημία στον τόπο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ο ίδιος ο Γκίκας Χαρδούβελης το διέψευσε με δηλώσεις του έξω από το Μαξίμου μετά την συνάντηση που είχε με τους Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο. «Μίλησα με τον κ. Ντάιντσελμπλουμ στο τηλέφωνο και μου το ξεκαθάρισε. Το έγγραφο μιλούσε για το τι θα γινει την «επόμενη ημέρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup EFSF Γέρουν Ντάισελμπλουμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ