Πετάει το αυτοκίνητο; Το Aeromobil 3.0 είναι το καλύτερο ιπτάμενο όχημα της αγοράς [βίντεο] - iefimerida.gr

Πετάει το αυτοκίνητο; Το Aeromobil 3.0 είναι το καλύτερο ιπτάμενο όχημα της αγοράς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι το όνειρο κάθε φαν της επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο τώρα η φαντασία γίνεται πραγματικότητα με το υπερσύγχρονο Aeromobil 3.0. που κυριολεκτικά εκτοξεύει τις μετακινήσεις σε άλλο επίπεδο.

Εχει το μέγεθος ενός μίνι βαν, τετρακύλινδρο κινητήρα και ιπποδύναμη 100 αλόγων, ενώ εκτός από κανονική οδήγηση προσφέρει και τη δυνατότητα πτήσης για 800 χιλιόμετρα με ταχύτητα 160χλμ/ώρα, ωστόσο η αντοχή της καμπίνας στην πίεση συνιστά να μην πετάτε σε ύψος πάνω από 2 χιλιόμετρα

Η κατασκευή έχει γίνει από μια start-up εταιρεία στη Σλοβακία, η οποία χρησιμοποίησε ανθρακονήματα για τον εξωτερικό σκελετό, έτσι ώστε να επιτύχει μεγάλη ανθεκτικότητα και μικρό βάρος. Επιπλέον, έχουν προσθέσει και σύστημα εκτόξευσης καθίσματος με αλεξίπτωτο σε περίπτωση κινδύνου.

Για την ώρα δεν έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, η τιμή θα αγγίζει αυτή ενός supercar.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ