Μία Λαβ: Η πρώτη μαύρη γερουσιαστής που εξελέγη στον αμερικανικό Νότο μετά τον εμφύλιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Μία Λαβ: Η πρώτη μαύρη γερουσιαστής που εξελέγη στον αμερικανικό Νότο μετά τον εμφύλιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μία Λαβ έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ, καθώς έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή που κερδίζει μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Η 38χρονη Λαβ κατέχει κι ένα άλλο ρεκόρ: είναι η πρώτη Αμερικανίδα μέλος του Κογκρέσου που έχει καταγωγή από την Αϊτή.

Κόρη μεταναστών από την Αϊτή, έχει ασπαστεί τον μορμονισμό και έχει θητεύσει δήμαρχος της πόλης Σαρατόγα Σπρινγκς στη Γιούτα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Λαβ διεκδίκησε θέση για να μπει στο Κογκρέσο. Η πρώτη, το 2012, δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η πορεία της ανακόπηκε από τον Δημοκρατικό Τζιμ Μάτεσον, ο οποίος όμως δεν έθεσε υποψηφιότητα φέτος.

Νταγκ Όουενς, Η Λαβ νίκησε τον υποψήφιο των Δημοκρατικώνλαμβάνοντας 49%, έναντι 47% του αντιπάλου της.

Η Λαβ έπειτα από τη νίκη της ευχαρίστησε με μία σύντομη δήλωση τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς της και δεσμεύθηκε πως θα δουλεύει κάθε ημέρα, αποδεικνύοντας πως της αξίζει η έδρα και οι ψήφοι των Αμερικανών πολιτών. «Ανεξάρτητα με το ποιον ψηφίσατε σήμερα, ελπίζω να ξέρετε πως θα πάω στην Ουάσιγκτον προκειμένου να σας εκπροσωπήσω όλους», είπε η 38χρονη βουλευτής.

Οι ψηφοφόροι της τέταρτης εκλογικής περιφέρειας, στην οποία ανήκει η Λαβ, έβγαλαν 47% υπέρ των Ρεπουμπλικάνων, 16% υπέρ των Δημοκρατικών και 31% υπέρ των ανεξάρτητων.

Μία Λαβ: Η πρώτη μαύρη γερουσιαστής που εξελέγη στον αμερικανικό Νότο μετά τον εμφύλιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μία Λαβ: Η πρώτη μαύρη γερουσιαστής που εξελέγη στον αμερικανικό Νότο μετά τον εμφύλιο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Μία Λαβ: Η πρώτη μαύρη γερουσιαστής που εξελέγη στον αμερικανικό Νότο μετά τον εμφύλιο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ