Ενας κατάσκοπος... πιγκουίνος -Το απίθανο ρομπότ που έφτιαξαν οι επιστήμονες [βίντεο] - iefimerida.gr

Ενας κατάσκοπος... πιγκουίνος -Το απίθανο ρομπότ που έφτιαξαν οι επιστήμονες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτός είναι πράγματι ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο. Είναι ένα μικροσκοπικό ρομπότ, που τον τελευταίο καιρό κάνει... παρέα με πιγκουίνους. Γιατί έχει σχεδιαστεί ώστε να μοιάζει σαν έναν από αυτούς.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό τον τρόπο προκειμένου να μελετήσουν από κοντά το είδος, χωρίς να τρομάξουν τους πιγκουίνους. Το μικρό μαλλιαρό ρομπότ μοιάζει με μικρό πιγκουίνο και είναι τηλεκατευθυνόμενο. Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση από fiberglass, που τρόμαζε τα συγκεκριμένα θαλάσσια πουλιά, αυτός ο μικρός «φίλος» τους έχει γίνει καλοδεχούμενος. Ετσι, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα βγάλουν συμπεράσματα για τους πιγκουίνους, χωρίς αυτοί να αλλάζουν τη συμπεριφορά τους εξαιτίας της παρουσίας του ξένου σώματος.

Μάλιστα, ήδη έχουν αρχίσει να τραγουδούν στο ρομπότ, αλλά απογοητεύτηκαν όταν δεν πήραν απάντηση από τον νεοφερμένο. Για αυτό οι ερευνητές θα επανορθώσουν, βελτιώνοντας το ρομπότ ώστε να ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιγκουίνος ειδήσεις ρομπότ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ