Η Ολγα Κεφαλογιάννη αγκαλιά με τον δήμαρχο του Λονδίνου -Αναμένεται αύξηση Βρετανών τουριστών για το 2015 [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ολγα Κεφαλογιάννη αγκαλιά με τον δήμαρχο του Λονδίνου -Αναμένεται αύξηση Βρετανών τουριστών για το 2015 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που η κοινή φωτογραφία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης World Travel Market που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, έδειξε το καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών για την Ελλάδα αυξάνονται σημαντικά για το 2015.

Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», αύξηση 7% με 8% εμφανίζουν οι κρατήσεις των Βρετανών για διακοπές στην Ελλάδα τη σεζόν του 2015, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν φθάσει σε απόλυτο αριθμό πέριξ των 250.000.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης μετά την ολοκλήρωση των πρώτων επαφών με εκπροσώπους tour operators στo πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Η αύξηση αυτή, συμπλήρωσε, δείχνει πως η Ελλάδα κρατάει τις δυνάμεις της στη βρετανική αγορά παρά την ανάκαμψη προορισμών που είχαν πολλές δυσκολίες πέρυσι, όπως η Αίγυπτος, η οποία φέτος καταγράφει αύξηση σε ποσοστό 20%. Σύμφωνα με ενημέρωση που μετέφερε ο κ. Ανδρεάδης, οι μέχρι στιγμής κρατήσεις των Βρετανών στο εξωτερικό για το 2015 εμφανίζουν αύξηση κατά 5%. Οι κρατήσεις στην Ισπανία είναι αυξημένες κατά 4%, ενώ στην Τουρκία κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Εκ των βασικών στόχων που οριοθέτησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό μας το 2015, είναι η επιμήκυνση της σεζόν και η προσθήκη ακόμη 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Για το 2014 σημείωσε ότι η Ελλάδα με υπερτετραπλάσιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης σε σχέση με τις χώρες της Ευρωζώνης εισήλθε στην παγκόσμια 15άδα των ισχυρότερων τουριστικά χωρών.

Αισιόδοξη η Κεφαλογιάννη

Η Ολγα Κεφαλογιάννη αγκαλιά με τον δήμαρχο του Λονδίνου -Αναμένεται αύξηση Βρετανών τουριστών για το 2015 [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Την αισιοδοξία της ότι το 2015 θα είναι μία εξίσου καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε και η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη σε συναντήσεις της με παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς στο πλαίσιο της WΤΜ. Παράλληλα, η υπουργός στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ απαρίθμησε τους 7 βασικούς στόχους της τουριστικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι πλέον μόνο «ήλιος και θάλασσα».

Να σημειωθεί ότι το 2014, η Βρετανία αναδείχθηκε μία εκ των δυναμικότερα αναπτυσσόμενων τουριστικών αγορών για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των Βρετανών τουριστών για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου αυξήθηκε κατά 15,6% φθάνοντας σε 1,43 εκατ. Αν διατηρηθεί ο ίδιος ρυθμός αύξησης έως το τέλος του έτους, ο αριθμός θα σπάσει έπειτα από μία 5ετία εκ νέου το φράγμα των 2 εκατ. προσεγγίζοντας τα 2,2 εκατ. από 1,85 εκατ. πέρυσι. Στο 8μηνο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τους Βρετανούς αυξήθηκαν κατά 20,3% ξεπερνώντας το 1,14 δισ. ευρώ. Αν διατηρηθεί ο ίδιος ρυθμός θα φθάσουν στο τέλος του έτους πέριξ του 1,6 δισ. ευρώ.

Η συνάντηση με τον Τζόνσον

Η Ολγα Κεφαλογιάννη αγκαλιά με τον δήμαρχο του Λονδίνου -Αναμένεται αύξηση Βρετανών τουριστών για το 2015 [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου η κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν μια selfie, την οποία η υπουργός ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ