Μοσκοβισί - Κατάινεν: Στις 8 Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Μοσκοβισί - Κατάινεν: Στις 8 Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες φαίνονται πως είναι οι εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία, τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και την αξιολόγηση από την Τρόικα μέχρι και το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν Πιέρ Μοσκοβισί και Γιέρκι Κατάινεν θα επισκεφτούν την Αθήνα πριν από τις 8 Δεκεμβρίου και θα έχουν επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο νέος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί κληθείς να σχολιάσει τα επόμενα βήματα σε ότι αφορά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα προσαρμογής δήλωσε: «Θα έχουμε μια πρώτη συζήτηση στο Εurogroup την Πέμπτη, ενώ οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 8 Δεκεμβρίου».

Όπως τόνισε ο Γάλλος επίτροπoς οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται ώστε «να αξιολογήσουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η οποία έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι γνωρίζει πως υπάρχουν εξελίξεις στα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης που έχει παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς, και τα οποία θα εξεταστούν υπό μορφή πακέτου με τη δεδηλωμένη βούληση να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της ευρωζώνης, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να μεταρρυθμιστεί και να εξέλθει με συντονισμένο τρόπο από το πρόγραμμα. «Ολα αυτά με ανοικτό και φιλικό τρόπο, αλλά και με σεβασμό στους κανόνες μας» είπε χαρακτηριστικά.

O κ. Μοσκοβισί επανέλαβε τη δέσμευσή του να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψή του στην Ελλάδα κάτι που όπως είπε θα γίνει πριν τις 8 Δεκεμβρίου.

O αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα Γιέρκι Κατάινεν τόνισε ότι σκοπεύει, επίσης, να μεταβεί στην Ελλάδα τονίζοντας την ικανοποίησή του από την επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα, «αν και γνωρίζουμε ότι ο απλός Έλληνας πολίτης δεν επιχαίρει, γιατί η κατάσταση παρουσιάζει πολλές προκλήσεις».

«Ωστόσο το γεγονός ότι η ανάπτυξη επιστρέφει με ρυθμούς πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης δίνει ελπίδες, ενώ αποδεικνύει ότι οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς» κατέληξε ο Φινλανδός επίτροπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ