Ο Μπούκουρας ζητάει ξανά να αποφυλακιστεί: «Δεν τα εννοούσα αυτά που έλεγα» - iefimerida.gr

Ο Μπούκουρας ζητάει ξανά να αποφυλακιστεί: «Δεν τα εννοούσα αυτά που έλεγα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αίτηση αποφυλάκισης, με νέο δικηγόρο κατέθεσε ο προφυλακισμένος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να παραμένει στη φυλακή ενώ δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή.Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, στρέφεται στην αίτησή του, την οποία υπογράφει ο πρώην εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης (σ.σ ο οποίος παραιτήθηκε προ ολίγων μηνών από το εισαγγελικό σώμα και σήμερα ασκεί δικηγορία) σε βάρος της πρότασης Ντογιάκου και της παραπομπής σε δίκη 70 κατηγορουμένων.

Μάλιστα ο νέος συνήγορος του Σ. Μπούκουρα, σε δηλώσεις του έστρεψε τα βέλη του προς τον πρώην συνάδελφό του λέγοντας χαρακτηριστικά: «από την μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής».

Στην αίτησή του που κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του συμβουλίου Εφετών, ο Μπούκουρας επιχειρεί να αποδείξει την αθωότητά του υποστηρίζοντας ότι στην πρότασή του ο εισαγγελέας Ντογιάκος προσπάθησε «να "δαιμονοποιήσει" εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις "μάχη", "τελική νίκη", "ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής", "στρατιώτης"», υποστηρίζοντας ότι «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ