Μπήκε ο χειμώνας άρχισαν οι καταλήψεις: Λουκέτο σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας και πορείες [εικόνες] - iefimerida.gr

Μπήκε ο χειμώνας άρχισαν οι καταλήψεις: Λουκέτο σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας και πορείες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κινητοποιήσεις άρχισαν οι μαθητές σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην Παιδεία και το νέο Λύκειο, ενώ, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Ναύπλιο πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.Περίπου 500 μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έκαναν πορεία προς τη Βουλή, ενώ, υπό κατάληψη βρίσκοντα δεκάδες γυμνάσια και λύκεια.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, από το πρωί βρίσκονται υπό κατάληψη 100 γυμνάσια και λύκεια σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή, όπως εξήγησε, το 30% των σχολείων.

Σήμερα, στην Πάτρα, μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι την έδρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Τη Δευτέρα, στο Ηράκλειο, μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νομό Ηρακλείου περίπου 30 σχολικά συγκροτήματα τελούν υπό κατάληψη, ενώ στον νομό Λασιθίου υπό κατάληψη βρίσκονται 15 Γυμνάσια και Λύκεια.

Με καταλήψεις σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποχή από το μάθημα, ξεκίνησε η εβδομάδα και σε Μεγαλόπολη και Αργολίδα.

Οι μαθητές από νωρίς είχαν μπει στις σχολικές μονάδες, τις κατέλαβαν και δεν άφησαν να περάσουν οι καθηγητές, για να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία στο γυμνάσιο, το γενικό λύκειο και το ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, ενώ στην Αργολίδα οι μαθητές αποφάσισαν αποχή σήμερα από τα μαθήματα κι έτσι δεν λειτούργησαν το γυμνάσιο- λύκειο στο Κρανίδι, το 1ο και το 3ο γενικό λύκειο και το ΕΠΑΛ στο Άργος, καθώς και το 1ο, 2ο γενικό λύκειο, το μουσικό σχολείο και το ΕΠΑΛ στο Ναύπλιο.

Στα αιτήματα των μαθητών ξεχωρίζουν, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα, η μείωση της ύλης και η έλλειψη εκπαιδευτικών, ενώ γίνονται αναφορές και σε αιτήματα που σχετίζονται με την καλυτέρευση των σχολικών υποδομών.

Στο Ναύπλιο, με σύνθημα «αγώνας, ρήξη, ανατροπή», πραγματοποιήθηκε μεγάλη μαθητική πορεία στην πόλη και διαδήλωση έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με τη συμμετοχή μαθητών από το ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο λύκειο καθώς και το Μουσικό γυμνάσιο- λύκειο της πόλης. Στο Άργος οι μαθητές των σχολείων που απείχαν από το μάθημα έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν έξω από το δημαρχείο Άργους- Μυκηνών, φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ