Σε 20ετή κάθειρξη καταδικάστηκε 16χρονος μαθητής - Απαρηγόρητοι οι γονείς του - iefimerida.gr

Σε 20ετή κάθειρξη καταδικάστηκε 16χρονος μαθητής - Απαρηγόρητοι οι γονείς του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 16χρονος μαθητής, το όνομα του οποίου δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών για τη δολοφονία της 61χρονης καθηγήτριάς του, πέρυσι τον Απρίλιο

Το δικαστήριο του Λιντς έκρινε ένοχο τον 16χρονο μετά και από την σοκαριστική ομολογία του σήμερα το πρωί. Ο νεαρός ομολόγησε χωρίς δισταγμό το έγκλημά του, κάτι που σύμφωνα με τους γονείς του είχε αποφασίσει από την πρώτη μέρα του εγκλήματος, όπως τους είχε εκμυστηρευθεί.

Η άτυχη καθηγήτρια ισπανικών, Αν Μαγκουάιρ, εργαζόταν στο σχολείο για περίπου 20 χρόνια και της απέμεναν λίγα έτη ακόμα προκειμένου να έβγαινε στη σύνταξη. Συμμαθητές του 16χρονου είπαν στο δικαστήριο ότι από τα περασμένα Χριστούγεννα τους είχε πει ότι αυτή η γυναίκα άξιζε το θάνατο και μόνο και πως δεν ενδιαφερόταν για το τι θα κάνει στη ζωή του αφού ήξερε ότι θα καταδικαζόταν για το φόνο!

Την έσφαξε από πίσω

Η αναπαράσταση του εγκλήματος ήταν ανατριχιαστική με τον 16χρονο να μη δείχνει κανένα δισταγμό. Μαχαίρωσε την καθηγήτρια στο λαιμό αιφνιδιάζοντάς την από πίσω την ώρα που αυτή βοηθούσε σε κάτι σημειώσεις μια συμμαθήτριά του.

Αψογη οικογένεια

Σύμφωνα με τον Τύπο της Αγγλίας, το παιδί μεγάλωνε σε ένα άρτιο οικογενειακό περιβάλλον και δεν υπήρχε καμία εξήγηση για την επιθετική του συμπεριφορά του, ούτε φυσικά γι'αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Όταν μάλιστα οι γονείς του στο δικαστήριο κλήθηκαν να δώσουν μια εξήγηση για το τι μπορεί να τον οδήγησε στο έγκλημα, απάντησαν ότι ποτέ δεν είχε περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχολείο φόνος Λιντς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ