Κόβει την ανάσα: Ακροβάτης περπάτησε στον αέρα με κλειστά μάτια, ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες στο Σικάγο [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Κόβει την ανάσα: Ακροβάτης περπάτησε στον αέρα με κλειστά μάτια, ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες στο Σικάγο [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κλειστά μάτια, δίχως δίχτυ ασφαλείας. Με μόνο σύμβουλο το ένστικτό του και την εμπειρία του. Ο Nik Wallenda έκοψε την ανάσα χιλιάδων θεατών, καθώς την Κυριακή το βράδυ κατάφερε να διασχίσει τον ποταμό του Σικάγο από τον νότιο πύργο του Marina City του Ιλινόις μέχρι το Leo Burnett Building.

Πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί κλίσης 19 μοιρών, ο ακροβάτης χρειάστηκε μόλις 6'51'' για να διασχίσει την απόσταση, χωρίς να χρησιμοποιήσει προστατευτικό ιμάντα.
Στο δεύτερο και πιο δύσκολο εγχείρημά του, ο Wallenda πήρε το ασανσέρ από το Leo Burnett και επέστρεψε στον δυτικό πύργο Marina City, όπου φορώντας ένα μαντήλι στα μάτια περπάτησε μέχρι τον ανατολικό πύργο σε 1'17''.

Ο ακροβάτης κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και τον εαυτό του. Ο «έβδομης γενιάς» ακροβάτης, που είχε εντυπωσιάσει το κοινό όταν πριν από δύο χρόνια πέρασε με απόλυτη επιτυχία πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, «έσβησε» χθες ό,τι είχε κάνει στο παρελθόν.

Ο Nik Wallenda ανήκει σε μία οικογένεια που μετράει επτά συνεχείς γενιές στον χώρο του ακροβατικού θεάματος και, όπως φαίνεται, δεν επαναπαύεται και θέτει συνεχώς πιο ψηλά τον πήχη.

Αυτή τη φορά, αψηφώντας το κρύο, κατάφερε να κάνει πράξη το ακατόρθωτο και να σπάσει δύο φορές το ρεκόρ ακροβασίας σε σχοινί.

Το κοινό έμεινε κατάπληκτο από το κατόρθωμά του, παραμένοντας σιωπηλό καθ' όλη τη διάρκεια, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. Να σημειωθεί πως το εγχείρημά του μετέδιδε η τοπική τηλεόραση με καθυστέρηση 10 λεπτών, για την αποφυγή του σοκ σε περίπτωση που θα είχε απευκταία κατάληξη. Τελικά, τίποτα κακό δεν συνέβη!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σικάγο ακροβάτης κλειστά μάτια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ