Σάλος με υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων που χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή «δημοκρατική παράταξη» - iefimerida.gr

Σάλος με υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων που χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή «δημοκρατική παράταξη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει προκληθεί από το γεγονός ότι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, σε εσωτερική αλληλογραφία που έχουν με τη δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής (κατόπιν αιτήματος για την παροχή τριών θέσεων πάρκινγκ), τους χαρακτηρίζουν «δημοκρατική παράταξη» και κόμμα που «ασκεί δημόσια λειτουργία».

Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να αποσυρθεί, όχι όμως για να εξετασθεί το ορθόν της εισήγησης (για παραχώρηση τριών θέσεων), αλλά η φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες! Το ιστορικό έχει ως εξής:

-Στις 17/12/2012, ο «Υπεύθυνος Ασφαλείας Πανελλαδικά» - Βουλευτής Β' Πειραιά (νυν προφυλακισμένος) Χρήστος Λαγός και ο «Υπεύθυνος Ασφαλείας Κεντρικής Διοίκησης» Χρήστος Ζέρβας ζητούν από την Τροχαία Αθηνών τρεις θέσεις στάθμευσης «για βουλευτική χρήση».

-Η Τροχαία παραπέμπει στις 19/12 το θέμα στο Δήμο Αθηναίων επικαλούμενη έλλειψη αρμοδιότητας.

-Η Διεύθυνση Οδοποιίας-Αποχέτευσης του δήμου απαντά αρνητικά στο αίτημα της Χρυσής Αυγής στις 8/1/2013. Οχι λόγω κινδύνου... απόφραξης, αλλά επικαλούμενη κανονιστική απόφαση του δήμου (340/2004) βάσει της οποίας παραχωρούνται θέσεις «για οχήματα υψηλών κυβερνητικών προσώπων».

-Προφανώς η Χ.Α. συνεχίζει να θέτει το αίτημα και έτσι στις 23/4/2013 η ίδια διεύθυνση ζητά τη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας για το αν θα εφαρμόσει την 340/2004 ή την υπουργική απόφαση του 1991.

-Εμφανίζεται έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 4/10/2013 όπου αναφέρεται ότι μπορούν να παραχωρηθούν θέσεις σε κόμματα που «ασκούν δημόσια λειτουργία και εξυπηρετούν συνταγματικούς σκοπούς». Πάντως, το εισηγητικό αναφέρεται στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες.

-Στις 15/10/2013 κατατίθεται νέα αίτηση από τη Χρυσή Αυγή. Χειρόγραφη από τον Χρ. Ζέρβα επιτρέπει στον αναγνώστη να απολαύσει τη σωστή χρήση των ελληνικών («Λεοφώρο Μεσογείων», «ζητάμε των ανώτερο αριθμό θέσεων»).

-Στις 11/12/2013 το συμβούλιο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας (διαμέρισμα) αποφασίσει αρνητικά για 5 θέσεις αλλά στις 9/4/2014 αποφασίζει θετικά για 3.

-Ακολουθεί έγγραφο (15/5/14) της Οδοποιίας-Αποχέτευσης όπου οι υπογράφοντες παραθέτουν το ιστορικό μιλώντας για «αιτήματα πολιτικών κομμάτων και δημοκρατικών παρατάξεων που αφορούν σε παραχωρήσεις θέσεων στάθμευσης». Καταλήγουν προτείνοντας την παραχώρηση τριών θέσεων και αυτό συμβαίνει τρεις μέρες πριν τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, για να φθάσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη.

Τα αίματα άναψαν στη συζήτηση, με τη σκληρότερη κριτική να ασκείται από τις παρατάξεις της Αριστεράς. Η παριστάμενη εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Δ. Βελέντζα (η Ουρανία Μιχαλολιάκου παραβρέθηκε για να μιλήσει μόνο για το θέμα των αδέσποτων) απείλησε με μηνύσεις όσους εξυβρίζουν «ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ.Χ. Αποστολόπουλος απέσυρε το θέμα για να εξετάσει αν ήταν σωστή η φρασεολογία των υπηρεσιακών παραγόντων αφού προηγουμένως είχε θέσει το ερώτημα αν η ασφάλεια των βουλευτών της Χ.Α. είναι σημαντικότερη από εκείνη των μεταναστών που τρώνε ξύλο στο δρόμο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ