Στην παρανομία το sexting: Απαγορεύεται στην Αυστραλία η αποστολή ερωτικών μηνυμάτων και φωτογραφιών με κινητό - iefimerida.gr

Στην παρανομία το sexting: Απαγορεύεται στην Αυστραλία η αποστολή ερωτικών μηνυμάτων και φωτογραφιών με κινητό

foto
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο sexting, η μόδα της αποστολής προκλητικών φωτογραφιών και ερωτικών μηνυμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων, κρίθηκε παράνομο στην πολιτεία της Βικτώριας. Η απαγόρευση ισχύει όχι μόνο για τους ανήλικους, αλλά και για τους ενήλικες.


Όσοι κάνουν sexting κινδυνεύουν με φυλάκιση δύο ετών, ενώ όσοι απειλούν ότι θα κάνουν sexting κινδυνεύουν με φυλάκιση δώδεκα μηνών. Φυσικά, οι ποινές αυτές δεν ισχύουν για τη διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, όπου εκεί οι ποινές είναι αυστηρότερες.


Η Βικτώρια είναι η πρώτη αυστραλιανή πολιτεία που κηρύσσει παράνομο το sexting. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση, στη Νέα Νότια Ουαλία, Έλληνας υπήκοος που διακίνησε γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το κινητό του χωρίς τη συγκατάθεσή τους.


Τι είναι όμως το sexting; Πρόκειται για την ένωση 2 λέξεων, της λέξης sex και texting (δηλαδή γράφω). Το sexting είναι η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων αλλά και εικόνων (φωτογραφίες και βίντεο).

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ