Σάλλας: Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν ακίνητα να συμψηφίζουν τον ΕΝΦΙΑ με το φόρο μεταβίβασης των ακινήτων - iefimerida.gr

Σάλλας: Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν ακίνητα να συμψηφίζουν τον ΕΝΦΙΑ με το φόρο μεταβίβασης των ακινήτων

Σάλλας: Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν ακίνητα να συμψηφίζουν τον ΕΝΦΙΑ με
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυνατότητα να μπορούν οι κάτοχοι ακινήτων να συμψηφίζουν στο μέλλον όλον ή μέρος του ΕΝΦΙΑ με το φόρο μεταβίβασης των ακινήτων τους, προτείνει ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, σε συνέντευξή του στη Real News.

Ο πρόεδρος της Πειραιώς εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό δεν θίγονται τα σημερινά έσοδα του Δημοσίου από τον ΕΝΦΙΑ και δίνεται ταυτοχρόνως η δυνατότητα ετεροχρονισμένης αποκατάστασης μέρους της επιβάρυνσης των ιδιοκτητών από τη μεταβίβαση των ακινήτων. Προτείνει μάλιστα, ότι αυτό το δικαίωμα θα μπορούσε να είναι και μεταβιβάσιμο για συγκεκριμένες χρήσεις, ώστε- μεταξύ άλλων- να δινόταν μία ώθηση προς την επανεκκίνηση της αγοράς των ακινήτων.

Ο πρόεδρος της Πειραιώς, δηλώνει ακόμη στη Real News ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με μοτέρ της ανάκαμψης το δημόσιο τομέα και τα μεγάλα έργα στο χώρο των υποδομών- μεταφορών, ενέργειας και επικοινωνιών, που θα δημιουργούσαν απασχόληση και θα ενίσχυαν το ΑΕΠ.

Αναφορικά με την δυνατότητα των τραπεζών μετά τα στρες τεστ να ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά, επισημαίνει ότι η αποκατάσταση της ομαλής ρευστότητας των τραπεζών θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, όσο θα αναβαθμίζεται η πιστοληπτική δυνατότητα της χώρας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ