Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του διαστημικού σκάφους της Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του διαστημικού σκάφους της Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ιδιωτικό διαστημικό σκάφος SpaceShip2 του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και τον ενημερωτικό ιστότοπο Kern Golden Empire που επικαλείται τον διευθυντή της αεροπορικής και διαστημικής βάσης του Μοχάβε, Στιου Γουίτ.

Στο σκάφος της εταιρείας Virgin Galactic επέβαιναν δύο πιλότοι,από τους οποίους ο ένας ανασύρθηκε νεκρός, ενώ, ο δεύτερος εντοπίστηκε βαριά τραυματίας.

Πρόκειται για τον 39χρονο Michael Alsbury, πατέρα δύο παιδιών. Η σύζυγός του Michelle Saling δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»: «Εχασα τη μεγάλη αγάπη της ζωής μου. Τώρα ζω σε μία κόλαση».

Εν τω μεταξύ, Ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic Ρίτσαρντ Μπάνσον δήλωσε το Σάββατο ότι θα επιμείνει στο σχέδιό του για τουριστικές διαστημικές πτήσεις μετά τη μοιραία συντριβή ενός τουριστικού διαστημοπλοίου στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους δύο πιλότους του.

Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του διαστημικού σκάφους της Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του διαστημικού σκάφους της Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του διαστημικού σκάφους της Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Μπράνσον, ο οποίο επισκέφθηκε τον τόπο του δυστυχήματος στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, χαρακτήρισε το δυστύχημα «συντριπτική απώλεια», η οποία όμως δεν θα σημάνει το τέλος του κοινού προγράμματός του με την αμερικανική εταιρεία Scaled Composites.

«Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως ο δρόμος για το διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολος και πως κάθε νέο σύστημα μεταφοράς έχει να αντιμετωπίσει κακές ημέρες νωρίς στην ιστορία του», ανέφερε στον ιστότοπό του ο βρετανός επιχειρηματίας.

«Το διάστημα είναι δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο», πρόσθεσε. «Θα επιμείνουμε και θα προχωρήσουμε μαζί».

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα προχωρήσει», δήλωσε προς το BBC ο Τζον Γκούντγουιν, ο οποίος έχει αγοράσει εισιτήριο για μια διαστημική πτήση της Virgin Galactic. «Όταν σκεφτείς τις πτήσεις πριν από 100 χρόνια, γίνονταν δυστυχήματα».

Ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο τραγουδιστής της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ, ο κωμικός Ράσελ Μπραντ και ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ πιστεύεται ότι είναι μεταξύ αυτών που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για ένα διαστημικό ταξίδι.

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε πως έχει συγκεντρώσει συνολικά προκαταβολές 50 εκατ. στερλινών από περίπου 700 ανθρώπους που ελπίζουν να πετάξουν στο διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ