Τρία χρόνια φυλακή για οκτώ άνδρες που κατηγορούνταν ότι συμμετείχαν σ' έναν "γκέι γάμο" - iefimerida.gr

Τρία χρόνια φυλακή για οκτώ άνδρες που κατηγορούνταν ότι συμμετείχαν σ' έναν "γκέι γάμο"

Τρία χρόνια φυλακή για οκτώ άνδρες που κατηγορούνταν ότι συμμετείχαν σ' έναν "γκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών οκτώ νέους, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι εμφανίζονται στο βίντεο ενός "γκέι γάμου" το οποίο αναμεταδόθηκε ευρύτατα από τους ιστότοπους κοινωνικές δικτύωσης.

Οι οκτώ Αιγύπτιοι διώκονταν για "εξώθηση σε ακολασία και προσβολή της δημοσίας αιδούς". Καταδικάσθηκαν στη μέγιστη ποινή που προβλέπεται γι' αυτού του είδους τις υποθέσεις.

Το βίντεο, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία στο Facebook, το Twitter και το YouTube, δείχνει ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που γιορτάζει την ένωσή τους στο Κάιρο, πάνω σ' ένα πλοίο στο Νείλο, ανταλλάσσοντας δακτυλιδια και περιτριγυρισμένοι από φίλους τους που τραγουδούν.

Οι οκτώ νέοι θα τελούν επίσης υπό δικαστικό έλεγχο για διάστημα τριών ετών μετά το τέλος της έκτισης της ποινής τους.

Ο αιγυπτιακός νόμος δεν απαγορεύει επισήμως την ομοφυλοφιία, αλλά τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν καταδικασθεί για "ακολασία", με την κατηγορία ότι πήραν μέρος σε γιορτές στις οποίες συμμετείχαν ομοφυλόφιλοι, ενώ αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται πρόθυμα να τους καταγγείλουν, ακόμη και να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες τους.

Στην Αίγυπτο η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται από το Ισλάμ, όπως και από την Κοπτική Εκκλησία, ως "παρέκκλιση".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αίγυπτος γάμος Gay φυλακή γκέι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ