Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει συνέδριο τον Ιανουάριο του 2015 - iefimerida.gr

Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει συνέδριο τον Ιανουάριο του 2015

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μικρομεγαλισμούς και αλαζονείες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται συμπεριφορές «μικρομεγαλισμού και αλαζονείας» έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που τόνισε ότι δεν υπάρχει ο χαρακτηρισμός «μικρό ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε λάθος το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και τα θεσμικά παιχνίδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Κάποιοι νομίζουν ότι θα ευνοηθούν, αν αποσταθεροποιήσουν τη χώρα... όποιος δεν έχει δείξει συνεννόηση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει τιμωρηθεί ιστορικά», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα είναι σε κρίσιμη καμπή πριν από την έξοδο από το μνημόνιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η χώρα έχει εγκλωβιστεί σε ένα άγονο πολιτικό κλίμα, και αδυναμία συνεννόησης».

Σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Παράταξη, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται συμπεριφορές μικρομεγαλισμού και αλαζονείας. Επίσης δεν δέχεται το χαρακτηρισμό ''σημερινό ΠΑΣΟΚ'' και αυτό να το λένε αυτοί που θεμελίωσαν τη συνεργασία με τη ΝΔ». Ακόμη, έκανε λόγο για συνέδριο ανάδειξης της Δημοκρατικής Παράταξης, και όχι σχηματισμών και μηχανισμών. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για γκρίνιες και για προσωπικές στρατηγικές» επισήμανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο προσεχές δίμηνο θα δημιουργηθούν τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, ενώ θα διοργανωθούν πολλές ομιλίες στελεχών ανά την χώρα. Τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Από την πλευρά τους, τρία στελέχη τα οποία συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Γιάννης Τούντας, περιέγραψαν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το συνέδριο.

«Τώρα είναι η ώρα, χρειαζόμαστε μια νέα αρχή για τη χώρα, για την ευρεία δημοκρατική παράταξη. Τώρα πρέπει να εκφράσουμε τα βασικά αιτούμενα της σημερινής συγκυρίας: συναίνεση και συνεννόηση για οριστική έξοδο από την κρίση, ρήξη με τις παθογένειες του χθες, ενότητα των ευρύτερων δυνατών δυνάμεων για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης». Αυτό τόνισε εκ μέρους της Γραμματείας για το πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σε οργανωτικά ζητήματα αναφέρθηκε εκτενώς ο Χρήστος Πρωτόπαπας, εκ μέρους της Γραμματείας Οργανωτικής Ανασυγκρότησης. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για συμπαράταξη και όχι κόμμα και απέρριψε αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί ότι πρόκειται για «κλείσιμο» του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την αυτονομία και τα όργανά του, όπως και οι άλλες κινήσεις. Καθώς πρόκειται για συμπαράταξη, είπε, εκ των πραγμάτων το μητρώο μελών είναι αυτοί που συμμετέχουν στις διαδικασίες σε όλη την Ελλάδα, αυτοί που θα συμβάλουν στην διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων. Προκειμένου να οργανωθεί σωστά το Συνέδριο, είπε, πρέπει να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου, για να προσθέσει ότι η ανάδειξη συνέδρων θα γίνει δημοκρατικά, ανοικτά και γνήσια.

Ως πολύ σημαντικό πρώτο βήμα προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης χαρακτήρισε η Τόνια Αντωνίου, εκ μέρους της Γραμματείας, για τα μαζικά και κοινωνικά κινήματα, τη σημερινή συνεδρίαση. Η κ. Αντωνίου σημείωσε ότι: «Η χώρα χρειάζεται πολιτική δύναμη ισχυρή και υπεύθυνη με προοδευτικό πρόσημο για να δώσει μάχη για την έξοδο από το μνημόνιο με ασφάλεια και να σχεδιάσει το νέο αναπτυξιακό πρότυπο μέσα στην ΕΕ».

Εκ μέρους των κινήσεων, ο Γιάννης Τούντας είπε ότι οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα καλούνται να υλοποιήσουν το αίτημα της ενότητας των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και να υπηρετήσουν τα δύο κυρίαρχα αιτήματα της κοινωνίας, για σταθερότητα και για αλλαγή. «Σταθερότητα για να βγούμε από την κρίση» και «αλλαγή για να βάλουμε τέλος στα μνημόνια, τη λιτότητα, την ανεργία».

Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο εξωτερικό, έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΔΗ.ΠΑΡ. «παπανδρεϊκά» στελέχη όπως οι Καρχιμάκης, Νιώτης, Μπεγλίτης, Μωραϊτης, Σαχινίδης κ.α.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ