Εφημερίες από το σπίτι και ασθενείς δεμένοι για ώρες -Απίστευτα περιστατικά στο Δαφνί - iefimerida.gr

Εφημερίες από το σπίτι και ασθενείς δεμένοι για ώρες -Απίστευτα περιστατικά στο Δαφνί

Εφημερίες από το σπίτι και ασθενείς δεμένοι για ώρες -Απίστευτα περιστατικά στο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιατροί που αντί να είναι στο πόστο τους, καθώς εφημέρευαν, ήταν στο σπίτι τους και κοιμούνταν, ιατρικοί φάκελοι κενοί, και ένας ασθενής που ήταν δεμένος για οχτώ ώρες! Αυτές ήταν μερικές από τις σοβαρές παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε αιφνίδιους ελέγχους που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε έλεγχο που πραγματοποίησε ο διοικητής του ΨΝΑ, Παύλος Θεοδωράκης, στις 28 Δεκεμβρίου του 2013 διαπιστώθηκε ότι 13 από τους 21 γιατρούς που εφημέρευαν δεν βρίσκονταν στη θέση τους, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την απουσία τους και κινήθηκαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου οι νομικές διαδικασίες. Οι 13 γιατροί ελέγχτηκαν πειθαρχικά και τους επιβλήθηκε εγγραφή επίπληξη.

Σε άλλες περιπτώσεις, διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο ότι ένας στους τρεις φακέλους ασθενών ήταν κενός, δηλαδή δεν υπήρχε καθημερινή παρακολούθηση για την πορεία τους. Αλλά το πιο απίστευτο είναι πως σε άλλη «έφοδο» στις ψυχιατρικές κλινικές, βρέθηκαν πέντε ασθενείς καθηλωμένοι χωρίς να τηρείται το πρωτόκολλο που προβλέπει να ελέγχονται ανά δύο ώρες. Ενας από αυτούς μάλιστα ήταν δεμένος στο κρεβάτι του για οχτώ ολόκληρες ώρες!

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, οι γιατροί του ΨΝΑ είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι, ενώ εκείνοι που διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν το ίδιο ευσυνείδητοι, συμμορφώθηκαν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις έλεγχοι Δαφνί παρατυπίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ