Μετά το φονικό κατέβασαν και τη φωτογραφία του Θόδωρου Βαρδινογιάννη - iefimerida.gr

Μετά το φονικό κατέβασαν και τη φωτογραφία του Θόδωρου Βαρδινογιάννη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους 13 έχουν φτάσει ήδη οι συλληφθέντες στο Ηράκλειο για τη θανατηφόρα συμπλοκή - ραντεβού θανάτου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας μεταξύ οπαδών του ΟΦΗ από τη μιά και των ομάδων του Παναθηναϊκού και του Ηρόδοτου από την άλλη.

Οι έρευνες συνεχίζονται υπό την καθοδήγηση δύο εισαγγελικών λειτουργών σε σπίτια, ενώ νωρίς το απόγευμα κηδεύτηκε ο άτυχος νέος από τα Μάλια που έπεσε νεκρός από δύο μαχαιριές κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Για το ίδιο θέμα συνεδρίασε το απόγευμα εκτάκτως και η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Πιστή στις αρχές της, καταδικάζει κάθε μορφή βίας και εγκληματικότητας. Ειδικά αυτήν που με προκάλυμμα τον αθλητισμό δηλητηριάζει τις ψυχές νέων ανθρώπων και δολοφονεί. Εκφράζουμε τη συντριβή μας για το σημερινό περιστατικό, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα και αναμένουμε την σύλληψη κάθε υπευθύνου από τις αρχές».

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η επανατοποθέτηση της φωτογραφίας του επί σειράν ετών ευεργέτη της ομάδας Θόδωρου Βαρδινογιάννη στο χώρο του γηπέδου από όπου την κατέβασαν οπαδοί του συλλόγου, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του 21χρονου, εισβάλλοντας στη θύρα 2 του "Γεντί Κουλέ". Αυτό και μόνο πάντως δείχνει ότι ορισμένοι, μεταξύ των οπαδών της ιστορικής ομάδας της Κρήτης, είναι αμετανόητοι και έτσι ίσως εξηγείται η οργή του προέδρου της ομάδας Νίκου Μαχλά για το όλο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί.

Η δολοφονική επίθεση

Ενας νεαρός Ηρακλειώτης νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός συμπλοκής μεταξύ οπαδών που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, στην ευρύτερη περίμετρο του Παγκρήτιου Σταδίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία περίπου 30 άτομα, οπαδοί του Παναθηναϊκού ενισχυμένοι από οπαδούς του Ηροδότου από τη μία, και του ΟΦΗ από την άλλη βρέθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή, με τις πληροφορίες να λένε ότι είχαν δώσει ραντεβού στο συγκεκριμένο σημείο, για να λύσουν τις ποδοσφαιρικές διαφορές τους.

Ήταν όμως ένα ραντεβού ... θανάτου, με αφορμή ένα μικροεπεισόδιο που σημειώθηκε περίπου στις 02.30 στην παραλιακή λεωφόρο, το οποίο κινητοποίησε μέσω κινητών τηλεφώνων και sms, περίπου 30 άτομα από κάθε πλευρά.

Το ραντεβού ορίστηκε για τις 03.30 στο Παλιό Γεφυράκι μπροστά από την ΕΡΑ Ηρακλείου. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν "γυμνοί", έπεσαν όμως πάνω σε ομάδα οπαδών του ΟΦΗ οι οποίοι "αρματωμένοι", με ρόπαλα, λοστούς, πέτρες και μαχαίρια και "καμουφλαρισμένοι" με κράνη, είχαν προσέλθει στο ραντεβού.

Η συμπλοκή ξέφυγε από τον έλεγχο και ...βγήκαν τα μαχαίρια με αποτέλεσμα ο 21χρονος Γ.Ρ., από τα Μάλια να χτυπηθεί θανάσιμα από μαχαίρι στη δεξιά κοιλία και τον αριστερό θώρακα, ενώ όταν διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, στις 03.55 ήταν ήδη νεκρός. Ο νεαρός που εργαζόταν ως σερβιτόρος στα Μάλια δε ήταν παρών στο αρχικό επεισόδιο, αλλά κλήθηκε για "βοήθεια". Ο νεαρός, μάλιστα, επρόκειτο να παρουσιαστεί στο στρατό στις 19 Σεπτεμβρίου.

Δύο ακόμα νέοι μεταφέρθηκαν με τραύματα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους. Ο ένας εκ των δύο τραυματιών, από την Αθήνα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί με ποια αφορμή βρέθηκε στο Ηράκλειο. Από τους δύο τραυματίες, ο 19χρονος φέρει κάταγμα στην κνήμη και νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική κλινική του Βενιζελείου, ενώ ο 21χρονος από την Αλικαρνασσό μεταφέρθηκε με επιπόλαια τραύματα κι αφού εξετάστηκε στο ΤΕΠ, πήρε εξιτήριο.

Η αιματηρή συμπλοκή κατέληξε ... σε φωτιές, καθώς οι συγκεντρωμένοι ταραξίες δε δίστασαν να βάλουν φωτιά σε τρία δίκυκλα, σε δρόμο κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε στις 03.40 και έσβησε τις πυρκαγιές.

Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις νεαρών ηλικίας 20,20,21,21,18 και 19 ετών, για συμμετοχή στα επεισόδια από την πλευρά των Παναθηναϊκών, ωστόσο ο εντοπισμός των ατόμων που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο από το "στρατοπέδο" του ΟΦΗ και κυρίως η ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας αποτελεί "στοίχημα" για την αστυνομία, καθώς είχαν φροντίσει με κράνη και κουκούλες να καλύψουν τα πρόσωπά τους.

Η αστυνομία, τώρα, με τη βοήθεια δύο εισαγγελέων ξεκινά έρευνες "πόρτα-πόρτα", καθώς εκτιμάται ότι το αιματηρό περιστατικό συνδέεται με τα μικροεπεισόδια που είχαν σημειωθεί σε Ν. Αλικαρνασσό και Θέρισσό πριν μερικούς μήνες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο ίδιος πυρήνας οπαδών του ΟΦΗ που πρωταγωνίστησε στα τότε επεισόδια, πρωταγωνίστησε και στην τραγική συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 21χρονου.

Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή

Την απόλυτη ευθύνη για την αιματηρή συμπλοκή στο Ηράκλειο της Κρήτης επέρριψε στους επικεφαλής των ομάδων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη του θλίψη για το περιστατικό και τον θάνατο του εικοσάχρονου.

«Το περιστατικό αυτό, δεν έχει σχέση ούτε με φιλάθλους ούτε με οπαδούς, είναι απόλυτη η ευθύνη των επικεφαλής των ομάδων που επιτρέπουν τη λειτουργία συνδέσμων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οπαδών και φιλάθλων ανεξέλεγκτα, όπου ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει. Ακόμη και εκείνοι που επιλέγουν βία ως ένα στοιχείο της καθημερινής τους δραστηριότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής στο πλαίσιο επερώτησης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη και των βουλευτών Χρ. Μαρκογιαννάκη Γ. Κοντογιάννη και Ελ. Αυγενάκη για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Ειδικά στην αναφορά κ. Αυγενάκη για το θλιβερό γεγονός στο Ηράκλειο της Κρήτης ο κ. Παπουτσής είπε πως «ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και πρέπει με κάθε τρόπο να καταδικάσουμε αυτές τις πρακτικές και να ξεκαθαρίσουμε ποιοί είναι φίλαθλοι και ποιοί οι οπαδοί των ομάδων και ποιοί είναι εκείνοι μου χρησιμοποιούν τις γηπεδικές διαφορές μόνο και μόνο για να εκδηλώνουν την βία».

«Έχουμε κι εμείς όμως μεγάλη ευθύνη» παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λόγος για τον οποίο - όπως είπε - η Βουλή πρέπει γρήγορα να νομοθετήσει. Επικαλούμενος το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Π. Γερουλάνος - με το οποίο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους συνδέσμους οπαδών αλλά και περιέχει ρυθμίσεις ενάντια στη βία - ο κ. Παπουτσής τόνισε πως με κάθε τρόπο ο πολιτικός κόσμος πρέπει να επιμείνει ώστε να μην επιτρέπεται να κρύβεται η βία πίσω από τους οργανωμένους συνδέσμους, αλλά να φωλιάζει η άμιλλα και η αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον Αθλητισμό.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ