Ο φόβος τρόικας και εκλογών αναβάλλει για το 2016 ενιαίο μισθολόγιο και κατώτατο εισαγωγικό μισθό - iefimerida.gr

Ο φόβος τρόικας και εκλογών αναβάλλει για το 2016 ενιαίο μισθολόγιο και κατώτατο εισαγωγικό μισθό

σδσδ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμβιβαστική λύση ως προς το ενιαίο μισθολόγιο κατέληξαν τελικά οι αντιπροσωπείες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, αναβάλλοντας την εφαρμογή του για το 2016.

Στη συναντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Παναγιώτης Ρήγας και Γιάννης Κουτσούκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν «αμοιβαίες υποχωρήσεις» και στην τελική πρόταση που εστάλη ήδη στον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο «δεν υπάρχουν αγριάδες» κατά την έκφραση ενός εκ των παρόντων.

Σύμφωνα με την συμβιβαστική πρόταση αναβάλλεται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και προβλέπεται να εφαρμοστεί το 2016. Το ενιαίο μισθολόγιο για όλους θα συνδέει τον μισθό με την παραγωγικότητα και το μόνιμο σύστημα αξιολόγησης.

Για τις 60 χιλιάδες περίπου ανθρώπους που υπάγονται στις κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν την λεγόμενη «προσωπική διαφορά» (εφοριακοί τελωνειακοί κλπ) συμφωνήθηκς να ξαναδούν ανά υπουργείο το θέμα και να δοθούν αλλά κίνητρα, ώστε να μην εξανεμίζεται η διαφορά.

Από τον Ιούλιο του 2015 το σύστημα αυτό για την προσωπική διαφορά, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε ορισμένα υπουργεία.

Ως προς τον κατώτατο εισαγωγικό μισθό θα ισχύσει και αυτός από το 2016 αλλά θα έχει προσαυξήσεις με επιδόματα. «Δεν μπορούμε μα στείλουμε ένα πρωτοδιοριζόμενο δημόσιο υπάληλλο με 600 ευρώ στην επαρχία. Πρέπει να παίρνει κάποιο μπόνους για να αναπληρώνει την χασούρα» έλεγαν στελέχη που ήταν στη σύσκεψη.

«Είναι προφανές ότι στόχος ήταν να παρακαμφθεί η τρόικα και οι... εκλογές» σχολίαζε μετέχων στην διαπραγμάτευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ