Δημοτικός σύμβουλος στη Σπάρτη νοσταλγός του Χίτλερ: Είμαι φίλος των Ταγμάτων Ασφαλείας [βίντεο] - iefimerida.gr

Δημοτικός σύμβουλος στη Σπάρτη νοσταλγός του Χίτλερ: Είμαι φίλος των Ταγμάτων Ασφαλείας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δήλωση-σοκ περί νοσταλγίας των Ταγμάτων Ασφαλείας που σκόρπισαν τον τον τρόμο στην κατοχική Ελλάδα ακούστηκε στη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, σε ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το notospress.gr, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστράτιος Κοκκορός ακούγεται να δηλώνει: «Είμαι φίλος των Ταγμάτων Ασφαλείας».

Για την Ιστορία, τα Τάγματα Ασφαλείας (κατά την επίσημη ονομασία τους Τάγματα Ευζώνων, ή με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό Γερμανοτσολιάδες, εξαιτίας του δωσιλογισμού) ήταν παραστρατιωτικές ομάδες που έδρασαν στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε ρόλο υποστηρικτικό των γερμανο-ιταλο-βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής.

Δημιουργήθηκαν από την κατοχική κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη κατόπιν έγκρισης της Βέρμαχτ, με σκοπό τη διατήρηση της έννομης τάξης, κυρίως στην ύπαιθρο, πλήττοντας έτσι και την όποια αντίσταση προέβαλε ο ελληνικός λαός.

Πηγή βίντεο: notospress.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ