Ομοφοβικά σχόλια Ρώσου αξιωματούχου για τον Τιμ Κουκ: «Θα μας κολλήσει AIDS και Εμπολα» - iefimerida.gr

Ομοφοβικά σχόλια Ρώσου αξιωματούχου για τον Τιμ Κουκ: «Θα μας κολλήσει AIDS και Εμπολα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα εμετικά σχόλια του Ρώσου αξιωματούχου Βιτάλι Μιλόνοφ για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ, μετά τη δημόσια παραδοχή του τελευταίου για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Ο Μιλόνοφ, μέλος του νομοθετικού συμβουλίου της Αγίας Πετρούπολης, έδωσε ρεσιτάλ άγνοιας και ομοφοβίας με την ακόλουθη δήλωση: «Ξέρετε τι μπορεί (ο Τιμ Κουκ) να μας φέρει; Μπορεί να μας κολλήσει Aids και Εμπολα και γονόρροια, όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Απορρίψτε τον»!

Προφανώς, το εξωφρενικό σχόλιο ενός Ρώσου αξιωματούχου δεν αντιπροσωπεύει την άποψη ολόκληρης της χώρας. Ωστόσο, οι Ρώσοι πολιτικοί είναι γνωστοί για την επικριτική στάση τους ενάντια στην ΛΟΑΤ κοινότητα και για τους αντι-γκέι νόμους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το είδος της ομοφοβικής στάση έξω από τις ΗΠΑ είναι αυτό που οδηγεί τους διευθύνοντες συμβούλους πολλών μεγάλων εταιρειών να διστάζουν να εκφράσουν δημόσια τη σεξουαλικότητά τους. Συγκεκριμένα, ο Τιμ Κουκ ήταν ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας τέτοιου βεληνεκούς που το τόλμησε.

Οσο για τον Μιλόνοφ, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο εμπνευστής και πρωτεργάτης του αντι-γκέι νόμου στη Ρωσία και στο παρελθόν έχει προσβάλει δημόσια και τον κωμικό Στίβεν Φράι, όταν αυτός ζήτησε να μποϊκοτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ