Σοκάρει η αδιαφορία: Μικρή λεηλασία στο Θεατρικό Μουσείο [εικόνα] - iefimerida.gr

Σοκάρει η αδιαφορία: Μικρή λεηλασία στο Θεατρικό Μουσείο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευτυχώς: Το κοστούμι της Μαρίας Κάλλας έμεινε αλώβητο, το ίδιο και τα καμαρίνια με προσωπικα αντικείμενα αγαπημένων ηθοποιών. Ομως οι διαρρήκτες που μπήκαν στο Θεατρικό Μουσείο το βράδυ της Τετάρτης για να κάνουν χρήση ναρκωτικών, έκλεψαν υπολογιστές, σκληρούς δίσκους ακόμη και κλειδιά και προκάλεσαν μικρές υλικές καταστροφές.

Αφησαν πίσω τους σύριγγες, σπίρτα και σκουπίδια. Το Θεατρικό Μουσείο στεγάζεται στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας 50 και έγινε το νυχτερινό βραδινό καταφύγιο για τους τοξικομανείς που ήθελαν να κάνουν χρήση. Οχι, σύστημα συναγερμού δεν υπάρχει στου μουσείο, ούτε φύλαξη βέβαια.


Το μουσείο αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα λόγω δυσβάσταχτων χρεών, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ενώ πρόσφατα είχε δεχθεί ακόμη και εισβολή από ποντίκια και ψύλλους που απείλησαν το πολύτιμο υλικό που έχει συγκεντρωθεί για την ιστορία του ελληνικού θεάτρου. Σημειώνουμε ότι το μουσείο δεν εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η Καθημερινή δημοσιεύει σήμερα την παρακάτω εικόνα από όσα άφησαν πίσω τους οι διαρρήκτες...

Σοκάρει η αδιαφορία: Μικρή λεηλασία στο Θεατρικό Μουσείο [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ