Ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι Φλώρινας [εικόνα] - iefimerida.gr

Ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι Φλώρινας [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία, το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι, λειτουργεί για τους χιονοδρόμους, με το baby lift.

Από την άλλη, το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα δεν έχει αρκετό χιόνι, ώστε να λειτουργήσουν οι πίστες του.

Το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας Πισοδερίου είναι ένα αρκετά μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο περιβάλλεται από ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Από την κορυφή του χιονοδρομικού η θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών είναι απίστευτη, ενώ οι διαδρομές των πιστών ανάμεσα από τις οξιές δίνουν μια άλλη διάσταση και ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.

Ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι Φλώρινας [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Η εικόνα στο χιονοδρομικό στο Πισοδέρι στις 8.30 το πρωί, όπως φαινόταν από την web cam του snowreport.gr

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία χιονοδρομικά κέντρα, αφού ο πρώτος του συρόμενος αναβατήρας τοποθετήθηκε το 1967. Η Βίγλα σήμερα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα με πολλούς αναβατήρες και πίστες. Τη διαχείρισή του έχει η οικογένεια T όττη, που λειτουργεί στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου και το Σαλέ Τόττης, ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα σαλέ που υπάρχουν στα ελληνικά βουνά.

Αξιοσημείωτο για τη Βίγλα είναι ότι υπάρχει ένας διθέσιος, εναέριος αναβατήρας μήκους 2 χλμ., που ξεκινά από το ομώνυμο χωριό και καταλήγει στην κορυφή του χιονοδρομικού. Είναι μοναδικό φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα να υπάρχει συνδετικός αναβατήρας από ένα χωριό προς χιονοδρομικό κέντρο.
Το πάρκινγκ του χιονοδρομικού είναι αρκετά μεγάλο και μάλιστα φέτος μεγάλωσε ακόμη περισσότερο και ασφαλτοστρώθηκε εξ ολοκλήρου. Επίσης, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις για τροχόσπιτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ