Βενιζέλος: Θέλουμε αυτή να είναι η τελευταία εμφάνιση της τρόικας - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Θέλουμε αυτή να είναι η τελευταία εμφάνιση της τρόικας

Βενιζέλος: Θέλουμε αυτή να είναι η τελευταία εμφάνιση της τρόικας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η τρόικα θα έρθει «το ταχύτερο» στην Αθήνα και θέλουμε να είναι η τελευταία της εμφάνηση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο μέγαρο Μαξίμου. Η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έρχεται κατ' ουσίαν ως απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ ο οποίος νωρίτερα είχε τονίσει πως «αν δεν υπάρξει σαφής πρόοδος στα θέματα που έμειναν ανοικτά κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης, οι επικεφαλής της Τρόικας δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα». Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλιστικού, ούτε ομαδικών απολύσεων, αφού τα θέματα αυτά θεωρήθηκαν «κλειστά».Τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και του συνδικαλιστικού νόμου παραπέμφθηκαν προς συζήτηση σε διμερή συνάντηση, στην οποία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα μετάσχουν οι Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης, Π. Ρήγας, Κ. Πιερρακάκης και Γ. Κουτσούκος, που θα έχουν συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας, Δημ. Σταμάτη και άλλα κυβερνητικά στελέχη.Σχετικά με το θέμα του ενιαίου μισθολογίου, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι αυτό αναμορφώθηκε πριν από δύο χρόνια και ότι χρειάζεται συζήτηση για να φανεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν.Βενιζέλος: Εχουμε διαμορφωμένες απόψεις με Σαμαρά

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας με δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης «είναι διαμορφωμένες» δίνοντας το στίγμα ότι έχουν συμφωνηθεί μεταξύ του ιδίου και του κ. Σαμαρά τα όσα θα αντιτάξουν στην τρόικα.αν υπάρχει απόφαση για μεταχρονολόγηση του ασφαλιστικού,απάντησε:Για το «Υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες οι οποίες δείχνουν τα δεδομένα. Έχουμε κάνει τόση δουλειά. Είναι σα να ξεχνάμε τι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν γίνει στη χώρα όλα αυτά τα 5 χρόνια».Ως προς τις απολύσεις στο Δημόσιο σημείωσε ότι «δεν μπορεί κάθε φορά να τίθεται υπό επανεξέταση το σχέδιο το οποίο έχει διαμορφωθεί μετά από πολλή σκέψη και πολύ προσοχή και εμείς το εκτελούμε τώρα». Επεσήμανε με νόημα πως «ένα κεφάλαιο του σχεδίου είναι να ολοκληρωθεί εμπροθέσμως η αναθεώρηση, το review της τρόικας. Γιατί αυτή θέλουμε να είναι και η τελευταία εμφάνιση της τρόικας».Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σχέδιο τηρείται και πως «θα τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα όπως τα έχουμε πει».Τέλος «σφίγγα» ήταν για τον διάδοχο του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας: «Θα ανακοινωθεί όταν πρέπει» είπε ο Ευ. Βενιζέλος.Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνάντησης στο Μαξίμου ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε και ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είχαν κατ' ιδίαν τετ-α-τετ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ