Τέλος τα ακριβά αυτοκίνητα για τους βουλευτές - iefimerida.gr

Τέλος τα ακριβά αυτοκίνητα για τους βουλευτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι βουλευτές χάνουν σιγα σιγά τα προνόμοια τους και η αρχή γίνεται από τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Από τις λιμουζίνες λοιπόν θα πρέπει να περιοριστού στα αυτοκίνητα πόλης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του για ριζικές περικοπές στα προκλητικά βουλευτικά προνόμια, οι βουλευτές Αθήνας, Πειραιά, οι ευρωβουλευτές καθώς και αυτοί που εκλέχθηκαν από τα ψηφοδέλτια επικρατείας θα δικαιούνται αυτοκίνητα έως 1.400 κυβικά εκατοστά. Πιο τυχεροί φαίνεται πως είναι οι βουλευτές της επαρχίας, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν Ι.Χ έως 1.800 κυβικά. Ο λόγος είναι προφανής, οι βουλευτές περιφέρειας μετακινούνται τακτικά, καλύπτοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις ώστε να παραβρίσκονται τόσο στην Βουλή όσο και στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο γενικός διευθυντής του κοινοβουλίου κ. Θανάσης Παπαϊωάννου αναφέρει ότι «είναι σαφές πως θα υπάρξει μείωση δαπάνης. Θα υπάρξει επίσης διαφοροποίηση του πλαφόν κόστους για τους βουλευτές Αθήνα Πειραιά και Επαρχίας. Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αυτοκίνητο αποτελεί εργαλείο δουλειάς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ