Χωρίς σχολικά βιβλία τουλάχιστον για δύο μήνες - iefimerida.gr

Χωρίς σχολικά βιβλία τουλάχιστον για δύο μήνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου δύο μήνες χωρίς βιβλία θα κάνουν μάθημα φέτος οι μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια καθώς ο Οργανισμός Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων θα ολοκληρώσει -στην καλύτερη περίπτωση- την εκτύπωσή τους στο τέλος Οκτωβρίου.

Αυτό παραδέχθηκε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Η υφυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις όποιες ευθύνες έχει το υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός του επιρρίπτοντας ευθύνες -για την καθυστέρηση- στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ανέφερε ότι ως εναλλακτική λύση θα δοθούν στους μαθητές φωτοτυπίες ενώ υπάρχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους μαθητές θα βοηθηθούν από τους γονείς τους. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται και τρίτη λύση, για την οποία όμως δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Τέλος, η υφυπουργός επισήμανε ότι οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοση των βιβλίων χρειάζονται αλλαγή.
Σε ότι αφορά στα εκπαιδευτικά κενά, σημείωσε πως οι κατάλογοι με τους αναπληρωτές καθηγητές είναι έτοιμοι και μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι αναπληρώσεις. Για τους ωρομίσθιους είπε ότι από μέρα σε μέρα βγαίνουν τα εντάλματα πληρωμής.

Συγνώμη από την Διαμαντοπούλου

Από τη μεριά της, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από μαθητές και γονείς για το αλαλούμ που επικρατεί με την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, μιλώντας σήμερα στον ΒΗΜΑ 99,5.

Να σημειωθεί ότι η υπουργός επέρριψε ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα αντί βιβλίων, οι μαθητές να παραλάβουν φωτοτυπίες και DVD.

Η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη της υπουργού Παιδείας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ