Μειώνονται οι ελπίδες για τους εγκλωβισμένους εργάτες στη Νότια Τουρκία -Απαισιόδοξος ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ - iefimerida.gr

Μειώνονται οι ελπίδες για τους εγκλωβισμένους εργάτες στη Νότια Τουρκία -Απαισιόδοξος ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαισιόδοξος για τον εντοπισμό επιζώντων στο ανθρακωρυχείο της Νότιας Τουρκίας εμφανίστηκε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Τανέρ Γιλντίζ. «Κάθε ώρα που περνά είναι ένα άσχημο νέο για τους εργάτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Oι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 18 εργάτες που έχουν παγιδευτεί σε μεγάλο βάθος στις στοές ενός ανθρακωρυχείου στη νότια Τουρκία έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί σήμερα, 24 ώρες μετά το δυστύχημα, κατά το οποίο πλημμύρισε η στοά στην οποία εργάζονταν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, τη στιγμή του δυστυχήματος 34 ανθρακωρύχοι ήταν μέσα στη στοά, που βρίσκεται σε βάθος 300 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, όμως 16 εξ αυτών πρόλαβαν να βγουν έξω προτού το νερό εισβάλει.

Ο κ. Γιλντίζ μιλώντας στον Τύπο εξήγησε ότι οι επιχειρήσεις άντλησης των υδάτων συνεχίζονται, όμως οι δύτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν σε μεγάλο βάθος στη στοά που έχει πλημμυρίσει, εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας.

«Ο χρόνος περνά εις βάρος μας» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Κάθε λεπτό που περνάει οι ελπίδες μας εξανεμίζονται ακόμα περισσότερο».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, που ματαίωσαν μέρος των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923, αναμένεται αργότερα να μεταβούν στο σημείο.

«Οι προσδοκίες μας και οι ελπίδες μας εξακολουθούν να υφίστανται. Οι φίλοι μας και οι υπουργοί μας συνεχίζουν τις εργασίες τους και τις προσπάθειές τους» είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του νέου Προεδρικού Μεγάρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία υπουργός ανθρακωρύχοι στοά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ