Μυστικό γεύμα Σαμαρά - Καραμανλή στο «Milos» του Χίλτον - iefimerida.gr

Μυστικό γεύμα Σαμαρά - Καραμανλή στο «Milos» του Χίλτον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε πριν από δύο ημέρες στον Κώστα Καραμανλή απ' ευθείας στο κινητό του τηλέφωνο. Τον βρήκε στο σπίτι του στη Ραφήνα και του ζήτησε να βρεθούν οι δυό τους. Επέλεξε μάλιστα και το μέρος: Το εστιατόριο «Milos» του Χίλτον. Ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε αμέσως και το ραντεβού πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε μια συνάντηση που έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Τόσο από το περιβάλλον Σαμαρά όσο και από το περιβάλλον Καραμανλή, επιβεβαιώνουν μεν το ραντεβού αλλά είναι... σφίγγες στο περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών.
Είναι προφανές, ότι η συνάντηση αυτή ήταν αναμενόμενη για την παράταξη της ΝΔ και μάλιστα με αγωνία από ορισμένους.

Το όνομα του Κώστα Καραμανλή έχει εμπλακεί στα σενάρια για την προεδρία της Δημοκρατίας ενώ είχε διακινηθεί και το σενάριο ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο Κ. Καραμανλής προσήλθε στη συνάντηση χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στις αποφάσεις του.

Αφ' ενός δεν ενδιαφέρεται για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας – όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει προ εβδομάδων το iefimerida – αφ' ετέρου ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όποτε και αν διεξαχθούν.
Η πρωτοβουλία Σαμαρά καταδεικνύει τον ρόλο που παίζει στην παράταξη το όνομα του Κώστα Καραμανλή και συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού στους οποίους απευθυνθήκαμε επεσήμαιναν πως «είναι λογικό να γίνεται μια τέτοια συνάντηση στη χρονική συγκυρία που διανύουμε». Απέφευγαν ωστόσο να δώσουν άλλες πληροφορίες.

Από το Μαξίμου τηρούσαν την ίδια τακτική. «Πέραν της συνάντησης δεν έχουμε κάτι άλλο» έλεγαν. Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά υποστήριζε μάλιστα ότι όταν τον ρώτησε για τη συνάντηση με τον Καραμανλή, έλαβε την εξής απάντηση:

«Ελα τώρα που είναι είδηση ότι βρέθηκαν και έφαγαν δύο φίλοι...».

Είναι προφανές πως ό,τι και αν συζητήθηκε μεταξύ των δύο, θέλουν να μείνει αυστηρά μεταξύ τους χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές πάντως, ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε στον Καραμανλή θέμα προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ