Σε επιφυλακή η Αλεξανδρούπολη, πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού - iefimerida.gr

Σε επιφυλακή η Αλεξανδρούπολη, πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από το όριο συναγερμού (5,70 μέτρα) παραμένει η στάθμη του νερού του ποταμού Έβρου στο Πύθιο και συγκεκριμένα στα 5,99 μέτρα, με αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου να παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.


"Παραμένουμε σε ετοιμότητα, παρακολουθούμε το φαινόμενο, το οποίο σχετίζεται άμεσα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Βουλγαρία. Θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει κάπως σταθεροποιηθεί, αλλά η απειλή των πλημμυρικών φαινομένων δεν έχει εκλείψει, καθώς η στάθμη παραμένει πάνω από το όριο συναγερμού" ανέφερε.

Ο κ.Πέτροβιτς προανήγγειλε και τρεις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το θέμα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση. Η πρώτη είναι να γίνουν μελέτες για την κατασκευή υπερχειλιστών σε συγκεκριμένα σημεία των αναχωμάτων που θα συναποφασιστούν με τους δήμους και τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να γίνεται ελεγχόμενη εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων.

Η δεύτερη αφορά την επαναλειτουργία του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας στην Ορεστιάδα, "χάρη στο οποίο υπήρχε άμεση συνεργασία των Νομαρχών Χασκόβου, Αδριανούπολης και Έβρου (πλέον ΠΑΜΘ-Π.Ε.Έβρου) για την αντιμετώπιση διασυνοριακών προβλημάτων από φυσικές καταστροφές που επηρεάζουν τις τρεις όμορες περιοχές".


Η τρίτη είναι "να υπάρξει άμεση επίλυση του ζητήματος της Ειδικής Υπηρεσίας Δημόσιων Έργων (ΕΥΔΕ) Έβρου (του ποταμού και των παραποτάμων του), η οποία συστάθηκε το 2011 από το υπουργείο Υποδομών και ουδέποτε λειτούργησε εύρυθμα, ενώ σήμερα αναλαμβάνει (με προσωπικό τρία άτομα) τη συνολική διαχείριση του ποταμού Έβρου. Για το θέμα της ΕΥΔΕ, αύριο στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη συγκαλείται σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ