Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο 500άρης Superman της Γιουβέντους [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο 500άρης Superman της Γιουβέντους [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόψε η Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Τζένοα στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας. Ακόμη ένα παιχνίδι για τη μεγάλη Γιούβε, αλλά ένα ιδιαίτερο για τον μύθο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.


Ο έμπειρος τερματοφύλακας της «Μεγάλης Κυρίας» απόψε φορά για 500ή φορά την φανέλα της, έχοντας ζήσει μαζί της τα... πάντα. Κυριολεκτικά. Επτά φορές πρωταθλητής μαζί της στην Ιταλία και ας του αφαιρέθηκαν οι δύο τίτλοι για το σκάνδαλο με τα στημένα ματς και την εμπλοκή του Μότζι και ένα στη Β' Εθνική. Διότι ο Μπουφόν έμεινε στη Γιούβε και στα δύσκολα, όταν αυτή έπρεπε να υποβιβαστεί λόγω του Calciopolis.

Δεν έφυγε στιγμή μακριά της, μαζί με τον Ντελ Πιέρο και τον Νέτβεντ. Τώρα πια είναι μόνος του. Τον Γενάρη γίνεται 37 ετών και δεν σκοπεύει να... τελειώσει εδώ, έχει να αυξήσει τις συμμετοχές του. Βλέπετε, ετοιμάζεται για ανανέωση μέχρι το 2018!

Ο πρωτοπόρος Πάολο Μαλντίνι σταμάτησε στα 647 ματς με τη Μίλαν, ο Χαβιέρ Σανέτι στα 615 με την Ίντερ, ο Φραντσέσκο Τότι μετράει 567 με τη Ρόμα και συνεχίζει, ο Τζουζέπε Μπέργκομι έχει 519 με την Ίντερ και ο Τζάνι Ριβέρα συμπληρώνει την πεντάδα με τα 501 ματς του με τη Μίλαν.

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με τα 705 παιχνίδια (σε 19 σεζόν) βρίσκεται στην υψηλότερη κορυφή και δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν στην Γιούβε ωστόσο ο Μπουφόν έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς θα ξεπεράσει τόσο τον Γκαετάνο Σιρέα με τα 552 παιχνίδια (σε 14 χρόνια) όσο και τον Τζουζέπε Φουρίνο με τα 528 ματς (σε 16 σεζόν) για να αποχαιρετήσει πίσω από τον Μεγαλέξανδρο.

Αλλά ποιος ξέρει... Ίσως τον περάσει και αυτόν, ο Superman! Ένα ψευδώνυμο που πήρε ως παίκτης της Πάρμα (είχε δώσει 52 εκατ.ευρώ η Γιούβε για να τον πάρει!), όταν είχε αποκρούσει πέναλτι και σήκωσε φανέλα με το logo του σούπερ ήρωα. Και από τότε του έμεινε. Όσο για το πρώτο του ματς αυτό ήταν το 2001. Αύγουστος, 29 έλεγε το ημερολόγιο με αντίπαλο την Βενέτσια. Δεν δέχθηκε γκολ (4-0). Έτσι από συνήθεια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ