Στιγμιότυπα από τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου -Στο εσωτερικό των υπόγειων αντιπυραυλικών βάσεων των ΗΠΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Στιγμιότυπα από τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου -Στο εσωτερικό των υπόγειων αντιπυραυλικών βάσεων των ΗΠΑ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 1960, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παρουσίασε το Titan 1, μία από τις υπόγειες βάσεις εκτόξευσης πυραύλων για την αντιμετώπιση πιθανής πυρηνικής επίθεσης από τη Σοβιετική Ενωση. Ηταν μία από τις πολλές βάσεις που η κατασκευή τους κόστισε εκατομμύρια δολάρια και πέντε χρόνια αργότερα εγκαταλείφθηκαν δίνοντας τη θέση τους σε πιο ισχυρά και σύγχρονα όπλα.

Ο φωτογράφος Amy Heiden κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσβαση στη βάση στο Chico της Καλιφόρνια και να φωτογραφίσει το εσωτερικό της.

Η επιφάνεια της βάσης -Ολα είναι κάτω από το έδαφος

Πάνω από 600.000 κυβικές γιάρδες γης μετακινήθηκαν κατά την κατασκευή της βάσης. Χρησιμοποιήθηκαν 32.000 κυβικές γιάρδες τσιμέντου, 300 τόνοι σωλήνες, 90 μίλια καλωδίων και 1.800 είδη υλικών.

Υπογείως υπάρχει ένα δαιδαλώδες ίκτυο από τούνελ το οποίο οδηγεί στους τρεις εκτοξευτήρες πυράυλων και στα υπόλοιπα σημεία της βάσης.

.Η βάση κόστισε 40 εκατομμύρια δολάρια και τέθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο του 1961

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ