Θρίλερ με την αυθεντικότητα του πίνακα που πουλούσε η παρουσιάστρια - iefimerida.gr

Θρίλερ με την αυθεντικότητα του πίνακα που πουλούσε η παρουσιάστρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο θρίλερ βρισκεται σε εξέλιξη της τελευταίες ώρες, στην υπόθεση του κλεμένου πίνακα του Ρούμπενς, που προσπαθούσε να πουλήσει η 40χρονη τηλεπαρουσιάστρια, με το Μουσείο της Γάνδης (απ' όπου κλάπηκε ο πίνακας) να δηλώνει ότι αυτός είναι ο κλεμμένος πίνακας, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για πιστό αντίγραφο και όχι το πρωτότυπο.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε εκπρόσωπος του Μουσείου Καλών Τεχνών της Γάνδης, ο πίνακας με τίτλο «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου» που είχε κλαπεί το 2001 από το ίδιο Μουσείο, δεν έχει τόσο μεγάλη αξία όσο θεωρούντα αρχικά αφού δεν είναι δημιουργία του φλαμανδού ζωγράφου, αλλά αντίγραφο που είχαν φιλοτεχνήσει οι μαθητές του.

Μάλιστα η εκπρόσωπος του μουσείου ισχυρίζεται πως το πρωτότυπο έργο βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή.

Από τη μεριά του, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε πως ο πίνακας έχει «πιστοποιηθεί». Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ με σημερινό τους δημοσίευμα, οι ελληνικές Αρχές είχαν στα χέρια τους στοιχεία του πίνακα (διακριτικά, αριθμούς και σφραγίδες) τα οποία ανέφεραν στη βελγική αστυνομία. Οι βέλγοι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν πως ο πίνακας που βρισκόταν στην Ελλάδα ήταν εκείνος που είχε κλαπεί τον Ιούνιο του 2001 από το μουσείο της Γάνδης.

Παράλληλα με το θρίλερ για την αυθεντικότητα του πίνακα, οι ελληνικές αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους στην Ιταλία, καθώς η 40χρονη παρουσιάστρια υποστήριξε ότι τον επίμαχο πίνακα της χάρισε ιταλός φίλος της το 2003.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ