H Βίβλος του παδιού-ταξιδιώτη: 10 συμβουλές από την 11χρονη Ρόζαλι για τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα [λίστα & εικόνες] - iefimerida.gr

H Βίβλος του παδιού-ταξιδιώτη: 10 συμβουλές από την 11χρονη Ρόζαλι για τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα [λίστα & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 11χρονη Ρόζαλι Ατκινς που πριν από λίγο καιρό είχε γίνει θέμα αντιφατικών συζητήσεων στην Αγγλία, όταν η μητέρα της με μια επιστολή της στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» γνωστοποιούσε πως η ίδια δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιτρέπει στα πέντε περιπετειώδη παιδιά της να ταξιδεύουν χωρίς τη συνοδεία ενήλικα.

Η Ρόζαλι η οποία ταξίδεψε από τη Βρετανία στη γαλλική Λιόν για πρώτη φορά ολομόναχη όταν ήταν μόλις 9 ετών, πλέον της έχει γίνει συνήθεια να εξερευνά άγνωστα μέρη έχοντας συντροφιά μόνο τον εαυτό της και τις αποσκευές της.

H Βίβλος του παδιού-ταξιδιώτη: 10 συμβουλές από την 11χρονη Ρόζαλι για τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα [λίστα & εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με ήδη στο ενεργητικό της πολλά χιλιόμετρα διαδρομής, θεώρησε πως θα ήταν χρήσιμο στα παιδιά που επιθυμούν να ταξιδέψουν μόνα να τους δώσει 10 μικρές συμβουλές για να αποφύγουν τις κακοτοπιές και να απολαύσουν το ταξίδι:

1. Αφιερώστε χρόνο

Οταν οργανώνετε ένα ταξίδι, αφιερώστε χρόνο για όλα όσα πρέπει και θέλετε να κάνετε. Για παράδειγμα, πρέπει να κλείνετε εισιτήρια πολύ νωρίτερα, για να τα αγοράσετε φθηνότερα. Επίσης, ξεκινήστε πολύ νωρίτερα για να μην χάσετε το τρένο ή το αεροπλάνο. Μπορεί να νομίσετε πως έχετε χρόνο, αλλά αστάθμητοι παράγοντες, όπως το μποτιλιάρισμα, είναι πιθανό να σας καθυστερήσουν τόσο, ώστε να χάσετε το αεροπλάνο ή το τρένο.

2. Σχεδιάστε προσεκτικά το ταξίδι

Πρέπει να γνωρίζετε επακριβώς από ποια πλατφόρμα ή πύλη αναχωρεί το τρένο σας ή απογειώνεται το αεροπλάνο σας. Μπορείτε μέσω διαδικτύου να εκτυπώσετε χάρτες με τη διαδρομή σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, ώστε όταν βρεθείτε στο εξωτερικό να μην υπάρχει κίνδυνος να χαθείτε και να χάσετε το τρένο σας.

3. Ελέγξτε τα πάντα

Είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μία λίστα όταν πηγαίνετε ταξίδι. Πριν φύγετε από το σπίτι σας, ρίξτε μια ματιά στη λίστα και μετά τσεκάρετε τα πράγματά σας για το αν πήρατε ό,τι χρειάζεστε μαζί σας. Εννοείται πως όταν ταξιδεύετε δεν αφήνετε ποτέ και πουθενά τα πράγματά σας, ενώ ακόμη κι αν χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα βρείτε κάποιον που σας φαίνεται εμπιστοσύνης ή κάποιον υπάλληλο του σταθμού να τα προσέχουν.

H Βίβλος του παδιού-ταξιδιώτη: 10 συμβουλές από την 11χρονη Ρόζαλι για τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα [λίστα & εικόνες] | iefimerida.gr 1

4. Πάρτε μαζί σας πράγματα που σας διασκεδάζουν

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε πολλές ώρες με το τρένο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βαρεθείτε. Το ιδανικό είναι να πάρετε μαζί ένα βιβλίο, ενώ μην φοβηθείτε να κοινωνικοποιηθείτε και να συζητήσετε με τους διπλανούς σας.

5. Πάρτε ένα τηλέφωνο

Εχετε πάντα μαζί σας ένα κινητό τηλέφωνο και φυσικά τον φορτιστή του, ώστε να επικοινωνείτε με την οικογένειά σας.

H Βίβλος του παδιού-ταξιδιώτη: 10 συμβουλές από την 11χρονη Ρόζαλι για τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα [λίστα & εικόνες] | iefimerida.gr 2

6. Μην πανικοβληθείτε

Αν κάτι πάει στραβά, αν για παράδειγμα χάσετε μια ανταπόκριση τρένου ή αεροπλάνου, το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να πανικοβληθείτε. Παραμείνετε ήρεμοι και ψάξτε να βρείτε το γραφείο πληροφοριών ή πάρτε κάποιον γνωστό σας που ξέρει να σας πει τι να κάνετε.

7. Αναγνωρίζετε στολές

Αν χρειαστείτε κάποια ενημέρωση για το ταξίδι σας ή έχετε απορίες αναζητείστε το προσωπικό της εταιρείας με την οποία ταξιδεύετε. Καλό θα ήταν από πριν να ψάξετε στο ίντερνετ για να δείτε πώς μοιάζουν οι στολές της εταιρείας, ώστε να μην ψάχνετε εκείνη την ώρα.

H Βίβλος του παδιού-ταξιδιώτη: 10 συμβουλές από την 11χρονη Ρόζαλι για τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα [λίστα & εικόνες] | iefimerida.gr 3

8. Να έχετε αυτοπεποίθηση και σιγουριά

Ποτέ μην διστάζετε να ρωτάτε όταν χρειάζεστε πληροφορίες. Είναι πιο ασφαλές.

9. Να είστε συνετοί

Πάντα υπάρχει μια απλή λύση, όταν κάτι πάει στραβά. Πάντα να είστε συνετοί και προσεκτικοί, ώστε αφενός να μην πάει κάτι στραβά, αλλά όταν γίνει αυτό, να βρείτε με ψυχραιμία την εύκολη και προφανή λύση.

H Βίβλος του παδιού-ταξιδιώτη: 10 συμβουλές από την 11χρονη Ρόζαλι για τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα [λίστα & εικόνες] | iefimerida.gr 4

10. Χαλαρώστε και απολαύστε το ταξίδι σας

Αν είστε αγχωμένοι δεν θα νιώσετε καμία από τις χαρές του ταξιδιού. Πολλές φορές το να ταξιδεύεις μόνος είναι πιο χαλαρωτικό από το να είσαι με όλη την υπόλοιπη οικογένεια. Απολαύστε το!

H Βίβλος του παδιού-ταξιδιώτη: 10 συμβουλές από την 11χρονη Ρόζαλι για τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα [λίστα & εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ