Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των γιατρών που δέχονται «δωράκια» και χρηματοδοτήσεις από φαρμακευτικές εταιρείες - iefimerida.gr

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των γιατρών που δέχονται «δωράκια» και χρηματοδοτήσεις από φαρμακευτικές εταιρείες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον αέρα θα βγαίνουν όλα τα στοιχεία των γιατρών (από όνομα μέχρι και ΑΦΜ) οι οποίοι θα λαμβάνουν είτε χρηματοδοτήσεις για συνέδρια είτε δώρα. Το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο τα στοιχεία να αναρτώνται σε ειδική ιστοσελίδα από την 1η Ιανουαρίου του 2015, καθώς το επόμενο έτος θα αρχίσει η συγκέντρωση όλων των στοιχείων, τα οποία και θα βγουν στη δημοσιότητα το 2016.

Οπως γράφει και το iatropedia, πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος την οποία ενισχύει πλέον και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο νόμου θα υποχρεώνει τόσο τις εταιρείες όσο και τους γιατρούς να συναινούν στη δημοσιοποίηση των παροχών σε είδος ή σε χρήμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ