Πύραυλος της NASA εξερράγη και έγινε στάχτη δευτερόλεπτα μετά την απογείωση [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Πύραυλος της NASA εξερράγη και έγινε στάχτη δευτερόλεπτα μετά την απογείωση [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πύραυλος της NASA «Antares» εξερράγη στον αέρα τα ξημερώματα της Τετάρτης (6.22 το απόγευμα της Τρίτης τοπική ώρα), έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από τη Βιρτζίνια, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ο πύραυλος μετέφερε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος, αλλά και τρόφιμα και προμήθειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς, ωστόσο άγνωστο παραμένει τι προκάλεσε την έκρηξη. Το πιθανότερο είναι η έκρηξη να έγινε στους κινητήρες του πυραύλου.

Σε πλάνα από το βίντεο της εκτόξευσης φαίνεται ο πύραυλος να πέφτει μαζί με το σκάφος στην εξέδρα εκτόξευσης, οπότε και σημειώθηκε μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη. Τη διαχείριση του πυραύλου «Antares» είχε η ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences.

«Η NASA και η Orbital Sciences συγκεντρώνουν δεδομένα σχετικά με το σφάλμα που προέκυψε στο Orbital RS-3, έξι δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του», αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε η NASA στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων».

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος «Cygnus», το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 2,2 τόνους τροφίμων, υλικού για πειράματα και εξοπλισμό.

Σε ανακοίνωσή της η NASA αναφέρει ότι ο πύραυλος «εκτοξεύτηκε με σκοπό να ξεκινήσει την αποστολή ανεφοδιασμού στον Δ.Δ.Σ., ωστόσο υπέστη κάποια καταστροφική ανωμαλία λίγο μετά την απογείωσή του στις 18:22», σημειώνοντας ότι το προσωπικό της Orbital Sciences «δεν εντόπισε οποιεσδήποτε ανησυχητικές ενδείξεις» πριν από την εκτόξευση.

Πύραυλος της NASA εξερράγη και έγινε στάχτη δευτερόλεπτα μετά την απογείωση [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πύραυλος της NASA εξερράγη και έγινε στάχτη δευτερόλεπτα μετά την απογείωση [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ