Αλβανοί μετανάστες θα παίρνουν συντάξεις στο Λουξεμβούργο - iefimerida.gr

Αλβανοί μετανάστες θα παίρνουν συντάξεις στο Λουξεμβούργο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αλβανία και το Λουξεμβούργο υπέγραψαν διμερή συμφωνία για την κοινωνική προστασία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς συντάξεων σε περίπου δύο χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες που ζουν στο Λουξεμβούργο.


Η συμφωνία υπεγράφη στο Λουξεμβούργο από το Αλβανό υπουργό Κοινωνικής προστασίας και Νεολαίας Εριόν Βελιάι, και τον ομόλογό του Ρομέν Σνάϊντερ.


Η συμφωνία προβλέπει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Λουξεμβούργο να είναι η δεύτερη χώρα, μετά το Βέλγιο, η οποία θα επιτρέπει στους μετανάστες να εισπράξουν τις συνταξιοδοτικές τους εισφορές που είχαν καταθέσει στην Αλβανία, αν αποφασίσουν να μείνουν στο Λουξεμβούργο, ή το αντίστροφο.


Ο κ Βελιάι τόνισε ότι η συμφωνία αυτή με το Λουξεμβούργο μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα προηγούμενο για να ζητήσουμε και να υπογράψουμε άλλες παρόμοιες συμφωνίες με τις χώρες στις οποίες ο αριθμός των μεταναστών είναι υψηλός. «Όταν έχεις υπογράψει 6-7 τέτοιες συμφωνίες με άλλες χώρες της ΕΕ, η διαδικασία της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τις γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, θα είναι πιο εύκολη," δήλωσε ο υπουργός Βελιάι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ