Η Ευρώπη χάνει τη μάχη με την ανεργία: Μέσα σε μια ημέρα δύο μεγάλες επιχειρήσεις ανακοίνωσαν 16.500 απολύσεις! - iefimerida.gr

Η Ευρώπη χάνει τη μάχη με την ανεργία: Μέσα σε μια ημέρα δύο μεγάλες επιχειρήσεις ανακοίνωσαν 16.500 απολύσεις!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσοι μιλούν για περίοδο νέας ύφεσης που επίκειται να περάσει η Ευρωζώνη, μάλλον επιβεβαιώνονται μέρα με την μέρα. Παρά το γεγονός ότι όλοι οι αναλυτές σημειώνουν πως μόνο η ανάπτυξη μπορεί να σώσει τα προσχήματα, ολοένα και περισσότερο οι μεγάλες εταιρείες «επενδύουν» στις περικοπές προσωπικού.

Είναι χαρακτηριστικό πως την Τρίτη, την ίδια περίπου στιγμή, ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος Lloyds Banking Group ανακοίνωσε την κατάργηση 9.000 θέσεων εργασίας και το ολλανδικό σκέλος της Air France-KLM άλλες 7.500 θέσεις.

Αναλυτικότερα: ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος Lloyds Banking Group (LBG), στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού σχεδιασμού του, ανακοίνωσε πως δείχνει την πόρτα της εξόδου σε 9.000 εργαζόμενους και ταυτόχρονα κλείνει 150 καταστήματα.

Στόχος του ομίλου, στον οποίο το βρετανικό κράτος εξακολουθεί να είναι μειοψηφικός μέτοχος με μερίδιο 25%, είναι να εξοικονομήσει 1 δισ. στερλίνες (1,29 δισ. ευρώ) ετησίως μέχρι το 2017.

Οι αλλαγές έχουν στόχο «να απαντήσουν στις ανάγκες των πελατών μας, που εξελίσσονται γρήγορα» εξήγησε ο γενικός διευθυντής Αντόνιο Όρτα-Οσόριο, ο οποίος υποσχέθηκε επίσης επιστροφές στους μετόχους.

Σύμφωνα με το BBC, η περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας αντιστοιχεί στο 10% του εργατικού δυναμικού του ομίλου, ενώ αθροιστικά από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 52.000 θέσεις εργασίας.

Περικοπές και στην KLM

Την ίδια στιγμή, το ολλανδικό σκέλος της Air France-KLM προβαίνει σε μείωση 25% του προσωπικού του (ήτοι 7.500 υπάλληλοι), σύμφωνα με ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας Algemeen Dagblad, που επικαλείται το συνδικάτο εργαζομένων De Unie.

Η KLM προσδοκά ότι με τις περικοπές θα μειώσει το χρέος των 4,4 δισ. ευρώ. Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει μειωμένα έσοδα κατά 6%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανεργία απολύσεις KLM Lloyds Banking Group
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ