Αυτοί είναι οι νέοι συρμοί στο μετρό του Λονδίνου -Φουτουριστικοί και χωρίς οδηγό [εικόνες & βίντεο]

Είναι, έτσι και αλλιώς, το σήμα κατατεθέν του Λονδίνου: το μετρό της πόλης είναι κάτι παραπάνω από ένα κλασικό μέσο μεταφοράς. Είναι ενταγμένο στην κουλτούρα της Μεγάλης Βρετανίας.

Πέραν του γεγονότος ότι το μετρό του Λονδίνου είναι το παλαιότερο στην ιστορία των αστικών σιδηροδρόμων, καθώς άρχισε να λειτουργεί στις 10 Ιανουαρίου 1863, και το πρώτο ηλεκτροκίνητο μετρό παγκοσμίως (1890), αποτελεί και ένα στοιχείο pop κουλτούρας για όλο τον κόσμο.

Οι ειδικοί έκριναν πως πλέον πρέπει να περάσει σε νέα φάση και τα βαγόνια που μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες Λονδρέζους (και όχι μόνο) να γίνουν πιο φουτουριστικά και να προσεγγίζουν την αισθητική του μοντέρνου και του sci-fi.

Όπερ και εγένετο! Τα νέα βαγόνια του μετρό του Λονδίνου είναι βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Δεν υπάρχει οδηγός, ενώ πρόκειται για ένα ενιαίο βαγόνι με «κρυφό κλιματισμό».

Priestmangoode Ο Paul Priestman, διευθυντής του γραφείου που ανέλαβε τον σχεδιασμό των βαγονιών, δήλωσε πως κράτησε τα στοιχεία του εικονικού μετρό του Λονδίνου με τις νέες τεχνολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο μετρό οδηγός βαγόνια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ