Κλόουν απειλητικοί σπέρνουν τον πανικό στη Γαλλία -Συλλήψεις και μέτρα από την Aστυνομία [εικόνες] - iefimerida.gr

Κλόουν απειλητικοί σπέρνουν τον πανικό στη Γαλλία -Συλλήψεις και μέτρα από την Aστυνομία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας άνδρας ντυμένος κλόουν που τρομοκρατούσε τους περαστικούς κουνώντας ένα μαχαίρι καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα σε έξι μήνες φυλάκιση στη βόρεια Γαλλία, όπου πολλά τέτοια περιστατικά σπέρνουν κυριολεκτικά τον πανικό.


Το φαινόμενο των κλόουν είναι ένα κακό αστείο που ξεκίνησε από τα social media και πήρε μεγάλες διαστάσεις σε όλη τη χώρα. Ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής Πα ντε Καλέ, σε συνέντευξη Tύπου την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στην περιοχή του.
Στην περιοχή της Βιτούμ, στη βόρεια Γαλλία, 27 περιπτώσεις επιθετικών κλόουν επισημάνθηκαν από πολίτες που είχαν κυριολεκτικά τρομοκρατηθεί. Πολλοί ανέβασαν στις σελίδες τους στο Facebook περιπτώσεις κλόουν που τους είχαν επιτεθεί.

Κλόουν απειλητικοί σπέρνουν τον πανικό στη Γαλλία -Συλλήψεις και μέτρα από την Aστυνομία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στην περιοχή Περόν, στην κεντρική Γαλλία, δύο κλόουν συνελήφθησαν γιατί φόβιζαν τους πεζούς στο κέντρο της πόλης με ψεύτικα σφυριά και μαχαίρια. Στη νότια Γαλλία, ένας κλόουν 16 ετών τρομοκρατούσε μια νεαρή κοπέλα απειλώντας την με ένα μαχαίρι και την ακολούθησε μέχρι το γυμναστήριο, πριν συλληφθεί.
Το «αστείο» ξεκίνησε από τα social media και έφηβοι παρακινούσαν ο ένας τον άλλον να ντυθούν κλόουν. Ντυμένοι σαν ιός Έμπολα ή με εκφοβιστικά μακιγιάζ, τρομοκρατούσαν παιδιά σε σχολικά κτίρια και πάρκα ή απειλούσαν περαστικούς στον δρόμο με όπλα. Δεκάδες προφίλ κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Στο Μονπελιέ ένας κλόουν καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση γιατί επιτέθηκε με σιδερένια βέργα σε έναν 35χρονο περαστικό, ο οποίος πήγαινε με τα πόδια στο σπίτι του.
«Βρέθηκα απέναντι σε τρία άτομα με μάσκες κλόουν οι οποίοι με απείλησαν με σιδερένια βέργα, με κυνήγησαν και φώναζαν: "Δώσ' τα μου όλα, το κινητό, τα λεφτά, την τσάντα"! Φοβήθηκα όσο τίποτα στη ζωή μου, κάποιος περαστικός μου έσωσε τη ζωή. Δεν κοιμάμαι από τότε, έχω εφιάλτες» ανέφερε το θύμα στην Αστυνομία.

Κλόουν απειλητικοί σπέρνουν τον πανικό στη Γαλλία -Συλλήψεις και μέτρα από την Aστυνομία [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Το φαινόμενο ξεκίνησε ως πλάκα και γρήγορα έγινε ψύχωση. Γονείς δεν θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ οι καθηγητές συμβουλεύουν τους μαθητές να μην επιστρέφουν μόνοι τους.
Στην κεντρική Γαλλία, στην πόλη Λιλ, το φαινόμενο επιδεινώθηκε όταν εκατοντάδες νεαροί εκδήλωσαν την επιθυμία να πραγματοποιήσουν ένα zombie walk. Ηδη στην πόλη Ανζέ έγινε στις 4 Οκτωβρίου, ενώ η Ναντ θα διοργανώσει κάτι παρόμοιο στις 6 Νοεμβρίου. Απειλητικοί κλόουν ντυμένοι ζόμπι πλημμυρίζουν τους δρόμους και οι κάτοικοι κλείνονται στα σπίτια τους από το φόβο.

Zombie walk στο Παρίσι και στη Λιλ, το 2012:

Κλόουν απειλητικοί σπέρνουν τον πανικό στη Γαλλία -Συλλήψεις και μέτρα από την Aστυνομία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Κλόουν απειλητικοί σπέρνουν τον πανικό στη Γαλλία -Συλλήψεις και μέτρα από την Aστυνομία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ